Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
29-11-2018

Infosessies over nieuw kader inschrijvingsrecht

Voor scholen met druk op de capaciteit die willen aanmelden in 2019 organiseert de afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel infosessies op 6 en 7 december 2018.

Het 'Voorstel van decreet houdende wijziging van het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997 en de Codex Secundair onderwijs wat het inschrijvingsrecht betreft' zal eind december 2018 worden aangenomen in het Vlaams Parlement.

Staat de capaciteit in jouw school onder druk en denk je leerlingen te zullen moeten weigeren (1A en/of 1B in SO; enkele/alle geboortejaren en/of leerjaren in BaO) omwille van capaciteit tot 30 juni van volgend schooljaar, dan zal jouw school vanaf 2019 moeten werken met een aanmeldingsprocedure. Het standaarddossier hiervoor wordt vóór 15 januari gemeld aan AGODI.

Op donderdag 6 december en vrijdag 7 december organiseert de afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel een toelichting waarin omstandig wordt ingegaan op de komende wijzigingen omtrent aanmelden en inschrijven.

Een collega van AGODI en/of het departement onderwijs zal aanwezig zijn om uitleg te geven en alle vragen te beantwoorden.

Wanneer?

  • donderdag 6 december 2018, 9u30 – 12u voor directies secundair onderwijs,
  • vrijdag 7 december 2018, 9u30 – 12u voor directies basisonderwijs.

    LET OP! De data hier vermeld voor SO en BaO zijn de correcte data!

Waar?

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

Inschrijven

Inschrijven kan via e-mail aan dorien.dockx@g-o.be met vermelding van scholengroep, school en functie.

Als bijlagen de presentaties van het Agentschap voor Onderwijsdiensten ter informatie van scholen die overwegen om aan te melden.