Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
10-10-2018

Colloquium The Happy Feminist

The Happy Feminist fv organiseert op 18 oktober een colloquium om het belang van feminisme nog eens in de verf te zetten. Het is het startschot van een project waarbij ze 10000 'We should all be feminist"-boekjes willen verspreiden over verschillende Vlaamse scholen.

Feminisme is in 2018 niet overbodig of achterhaald. Niet in Afrika. Niet in de VS. En ook niet in onze zeer diverse West-Europese samenleving. "We should all be feminists" is de titel van het vlot geschreven, vaak grappige en herkenbare, wervende boekje van de succesvolle Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie en van een TED toespraak. Haar tekst werd in het Nederlands vertaald als "We moeten allemaal feminist zijn".

In 2016 werd dit boekje in Zweden gratis uitgedeeld aan alle 16 tot 18-jarige scholieren. De feitelijke vereniging The Happy Feminist (THF fv) wil dit initiatief nu herhalen in de Antwerpse scholen. Een boekje uitdelen op zich volstaat echter niet. Ermee werken in de klas is nodig. In verschillende studierichtingen en door diverse vakleerkrachten is al een succesvolle try-out georganiseerd.

Daarom organiseert THF fv op donderdag 18 oktober 2018 een colloquium voor leerkrachten en studenten lerarenopleiding in de gebouwen van de Universiteit Antwerpen. Eerst licht Caroline Pauwels, rector van de VUB, de achtergrond van het feminisme toe. De jonge filosoof en politicoloog Bleri Lleshi legt uit dat feminisme veel verder reikt dan de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen. In de namiddag doen we een beroep op de actieve medewerking van de deelnmers in drie werkgroepen over clichés, vooroordelen, creativiteit....

Inschrijven kost 40 euro (25 euro voor studenten) en kan tot en met 15 oktober. Inbegrepen in die prijs zijn broodjes voor de lunchpauze inbegrepen. De deelname geldt als nascholing.

Meer informatie via thehappyfeministfv@gmail.com.