Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-09-2018

Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

Ook in het schooljaar 2018-2019 kan je je leerlingen aanmoedigen om deel te nemen aan de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Dit zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen georganiseerd voor leerlingen uit richtingen waar deze vakken tot het lessenpakket behoren van zowel tweede als derde graad van het secundair onderwijs.

Het is weer zover. De leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs die in hun programma aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica of natuurwetenschappen hebben, kunnen zich inschrijven voor de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

Deze "Olympische" wedstrijden hebben als doelstelling leerlingen te motiveren en te stimuleren om zich verder in de natuurwetenschappen te verdiepen. De finalisten en medaille winnaars krijgen mooie prijzen. Tevens worden de beste laureaten afgevaardigd om Vlaanderen te verdedigen tijdens de Internationale Olympiades. Dit jaar is dit voor aardrijkskunde in Hongkong, biologie in Hongarije, chemie in Frankrijk en fysica in Israël. De prijzenpot die vorig schooljaar werd verdeeld bedroeg +/- 33.000 EUR.

Alle nuttige informatie van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen, Vlaamse Biologie Olympiade, Vlaamse Chemie Olympiade, Vlaamse Fysica Olympiade en Vlaamse Geografie Olympiade vind je terug op de website www.vonw.be.

Inschrijvingen

Het inschrijven gebeurt elektronisch op de website en is pas definitief als het wedstrijdsecretariaat 3 euro per ingeschreven leerling heeft ontvangen.

Data verschillende rondes: