Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
04-07-2018

TECHCLASS 2018 - STEAM op school? Schrijf je school ook in!

Met een technische opleiding en job zit je gegarandeerd goed. Toch kiezen relatief weinig leerlingen voor een technische studierichting. Dat zorgt voor schaarste in het aanbod van werknemers in deze sector. Hoog tijd dus om in te zetten op technisch onderwijs. TECHCLASS 2018 timmert alvast aan de weg.

Op vrijdag 21 september 2018 wil Unizo technische jobs en technisch onderwijs in de kijker zetten. Op TECHCLASS 2018 gaan minister Crevits, minister Muyters, Unizo CEO Danny Van Assche en Techclass-peter Herman Verbruggen (Marcske FC de Kampioenen) de boer op om technische (STEAM-) opleidingen en jobprofielen een duw in de rug te geven en tegelijk aandacht te geven aan deze vaak te onbeminde maar wel erg relevante en interessante onderwijs en beroepssector.

Hoe?

Scholen en bedrijven bij elkaar brengen om er een ondernemende dag van te maken. Een ‘meet & greet’ tussen mensen uit het onderwijs en bedrijfsleiders en ondernemers om scholen de kans te bieden contacten te leggen en afspraken  te maken voor stageplaatsen, duaal leren of de uitwerking van andere praktijkgerichte opdrachten. Tijdens het bedrijfsbezoek kan er een aangepaste praktijkgerichte les gegeven worden, kan je nieuwe technologieën ontdekken, ….

Unizo lanceert in dit verband ook een wedstrijd voor scholen waarin ze leerlingen uitdagen een letter te maken van het woord ‘STEAM’. Het materiaal waarin ze die letter maken, mogen ze zelf kiezen. Er wordt per provincie een winnende letter gekozen die de ministers en Herman Verbruggen zullen meenemen  op hun tour door de provincies.

Wat kan je winnen?

Een meet & greet met de vips en een viprondleiding in een STEAM-bedrijf uit je provincie. Doe mee aan het TECHCLASSevent 2018 en schrijf je zo vlug mogelijk in.

Ik doe mee aan het TECHCLASSevent en schrijf hier in

Heb je nog vragen, of wil je er meer van weten ? 

Contacteer dan de TECHCLASS projectverantwoordelijke :

Dirk Braeckevelt
dirk.braeckevelt@unizo.be
0479 49 34 25

Unizo Onderwijs & Ondernemen – Willebroekkaai 37 – 1000 Brussel