Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
02-05-2018

Vermijd voedselverlies via clausules in je bestek voor cateringopdrachten

Ben je verantwoordelijk voor de aankoop van voedsel of voor cateringopdrachten in jouw school of scholengroep? Dan moet je beslist naar de netwerkdag 'Vermijd voedselverlies' van het Voedselketenplatform op 8 mei in Brussel.

Uit de Vlaamse monitoring van de voedselverliezen en nevenstromen blijkt dat in 2015 de hoeveelheid voedselverlies voor de cateringsector geraamd wordt op 57.000 ton. Het betreft de catering aan bedrijven en industrie, onderwijs, overheid en non-profit en zorginstellingen. De verliezen ontstaan tijdens de bewaring (voorraadbeheer), de bereiding van maaltijden, maar ook tijdens de consumptie (bv. bordresten). Een groot deel van de voedselverliezen verdwijnt in het restafval met een laagwaardige valorisatie tot gevolg.

Overheden, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, … schrijven bestekken uit voor cateringopdrachten. Hoe kan je door de clausules in je bestek voedselverlies vermijden?

Op 8 mei kan je in het Herman Teirlinckgebouw (aan de Havenlaan (88)  in Brussel op een netwerkdag van het Ketenplatform Voedselverlies mee gaan nadenken over de opmaak van bestekken voor cateringopdrachten en over welke rol je vanuit je school of scholengroep kan opnemen in dit verhaal.

Meer informatie en inschrijven via deze link.


Vragen over het gezondheidsbeleid van het GO!? Neem contact op met

Sigrid De Vuyst
02 790 96 84
sigrid.de.vuyst@g-o.be
www.g-o.be/gezondheid