Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
06-03-2017

Al aan de slag met de burgerschapsbooster?

Actief burgerschap is een belangrijk aspect om het samen leren samenleven waar te maken. En om dat aspect sterk te ontwikkelen lanceerde het GO! in september 2016 de burgerschapsbooster. Een kleine 100 scholen gingen daar intussen mee aan de slag. Gaat jouw school ook voor een extra boost?

Op 1 september 2016 lanceerden we voor alle (buitengewone) basis- en secundaire scholen de GO! burgerschapsbooster: een online instrument van de werkgroep 'Burgerschap in het GO!' met als doel scholen een 'boost' te geven om sterk en gericht te werken aan een houding van actief burgerschap onder de leerlingen.

De booster peilt bij leerlingen aan de hand van een reeks stellingen (over o.m. wereldburgerschap, engagement, duurzaamheid, diversiteit, democratie (op school) en cultuureducatie) naar hun opvattingen, ervaringen en gedragingen met betrekking tot burgerschap. De  burgerschapsbooster geeft je school een beter zicht op welke waarden al sterk leven bij de leerlingen en welke nog beter ontwikkeld kunnen worden. De booster is dus geen extern evaluatie- of controle-instrument, maar een hulpmiddel voor de school zelf om te achterhalen waar de sterke en waar de te ontwikkelen punten voor het team zitten.

Meer informatie over de burgerschapsbooster, hoe je ermee aan de slag gaat en de visie erachter, vind je op de virtuele ruimte Burgerschap op Smartschool. Of (her)lees het interview met Dilys Vincke in Helemaal GO!.

Intussen hebben al een kleine 100 scholen de booster laten invullen. Doet jouw school ook mee?