Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
25-01-2017

Week van de Lentekriebels 2017 komt er aan!

Van 6 tot 10 maart geven leraren over heel Vlaanderen relationele en seksuele vorming over "de eerste keer", doe jij ook mee? Lees meer over hoe Sensoa en zijn partners ook jou kunnen ondersteunen op www.weekvandelentekriebels.be!

​De eerste keer

 

Dit jaar staat de Week in het teken van ‘de eerste keer’. De eerste keer zien we ruim, het kan gaan over de eerste keer verliefd, de eerste keer een relatie, de eerste keer kussen… en verder. Jongeren hebben een pak vragen over die verschillende vormen van de eerste keer!

Ze leren omgaan met elkaar op een manier die volledig nieuw is voor hen, zowel relationeel als seksueel. Ouders en vrienden helpen graag, maar hebben zelf niet altijd de juiste informatie. En de onrealistische beelden uit de media zijn onhaalbaar om na te streven. Knap lastig dus! Een beetje hulp is meer dan welkom!

Wat kan je doen?

 

Zet nu al een vorming voor je jongeren over de eerste keer in je agenda, liefst tijdens de Week. Geen zorgen, je moet niet van nul beginnen.

Sensoa helpt je op weg. Starten jongeren alsmaar vroeger met seks? Op zoek naar leuke ideeën en materialen?Zelf nog wat verlegen om over seks te praten? Op zoek naar advies en ervaringen van andere leerkrachten? Dit en veel meer op vind je op www.weekvandelentekriebels.be!

 

Vragen over het gezondheidsbeleid op school? Contacteer

Sigrid De Vuyst
02 790 96 84
sigrid.de.vuyst@g-o.be
www.g-o.be/gezondheid