Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
01-02-2013

STICORDI: een nieuwe generatie

Binnen het thema 'inclusie' werd een visietekst over ‘STICORDI' opgesteld. Die is ontwikkeld vanuit de behoefte om in het GO! naar een nieuwe, efficiëntere toepassing van STICORDI-maatregelen te gaan. STICORDI staat voor ‘stimuleren, compenseren, remediëren en dispenseren’.

Met STICORDI-maatregelen ondersteunen we het leren van alle leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, ongeacht de beperking die officieel bij hen werd vastgesteld. Ze maken het leerkrachten mogelijk om een sterke klasomgeving te ontwikkelen die alle leerlingen in staat stelt om de onderwijsdoelstellingen te bereiken. Ze ondersteunen ons streven naar maximale zelfstandigheid van de leerlingen. 

Deze visietekst omschrijft in een eerste deel de begrippen waarnaar het acroniem STICORDI verwijst en licht de verschillen ertussen toe. Deel twee verduidelijkt in welke niveaus een school STICORDI-maatregelen kan toepassen. Delen drie en vier belichten de voordelen en de belangrijkste principes van STICORDI.

Als bijlage is een praktijkvoorbeeld toegevoegd van de wijze waarop een school STICORDI-maatregelen kan opnemen in een overeenkomst tussen een leerling en een leerkracht.

Hier vind je de volledige visietekst over inclusie 'STICORDI: een nieuwe generatie'.