Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
28-09-2016

Nieuwe virtuele ruimte muzische vorming en media basisonderwijs op Smartschool

Naar aanleiding van het nieuwe leerplan Muzische vorming en media (sinds 1 september in voege), heeft de PBD-GO! een virtuele ruimte geopend op Smartschool: 'muzische vorming en media'. De ruimte vormt het pedagogisch-didactische luik bij het leerplan.

​Per domein vind je in de virtuele ruimte algemene en specifieke pedagogisch-didactische wenken. De ruimte bevat een schat aan ondersteunende documenten en instrumenten die kunnen ingezet worden of inspiratie kunnen bieden bij het realiseren van de leerplandoelen: kijkwijzers, afbakening van specifieke muzische woordenschat, verklarende woordenlijst voor leerkrachten, voorbeelden van lesactiviteiten, inspirerende filmpjes, luisterlijsten, voorbeelden van evaluatie … We zijn heel blij dat we een aantal van deze materialen hebben kunnen ontwikkelen in samenwerking met een aantal GO! scholen.

De virtuele ruimte is nog niet helemaal af maar we wilden niet langer wachten om ze beschikbaar te stellen. De domeinen beeld en muziek zijn klaar. De andere domeinen worden afgewerkt. Het domein media zal later invulling krijgen.

Naast de virtuele ruimte biedt de PBD-GO! ondersteuning bij de implementatie van het leerplan (je kan hiervoor terecht bij de regiobegeleider en op GO! pro voor nascholing).

Hoe je je kunt abonneren op de ruimte kan je hier nalezen.