Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
27-09-2016

You Bet !

Onderzoek en ervaring leren dat kansspelen, met name sportweddenschappen, populair zijn bij jongeren. Daarom ontwikkelde VAD, in samenwerking met CAD Limburg, You Bet!, een educatief pakket voor 16-18-jarigen over gokken.

Cijfermateriaal en ervaringen leren dat kansspelen en met name sportweddenschappen populair zijn bij jongeren. Uit de leerlingenbevraging 2014-2015 blijkt dat 8,6% van de 16 tot 18-jarige jongens het laatste jaar deel nam aan een sportweddenschap (bij de jongens was dat 15,4%), 14,5% kocht krasbiljetten en 10% pokerde voor geld het laatste jaar (bij jongens was dit respectievelijk 15% en 17%).

Daarom ontwikkelde VAD in samenwerking met CAD Limburg 'You Bet!', een educatief pakket met als doelgroep de 16 tot 18–jarigen. In eerste instantie is dit pakket gericht op jongeren in het beroeps- en technisch onderwijs en leefgroepen bijzondere jeugdzorg.

'You bet!' bestaat uit een digitaal spelbord met verschillende kennis en doe-opdrachten en uit de dvd 'bluf' van de Kansspelcommissie, met een splinternieuwe nabespreking. Op een interactieve en uitdagende manier leren jongeren op een verantwoordelijke manier om te gaan met kansspelen en kritisch te staan tegenover de beloofde (verhoopte) geldwinst bij kansspelen.

Interesse in dit pakket? Bestel dit via www.vad.be.

 

Meer info over het gezondheidsbeleid?

www.g-o.be/gezondheid