Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
12-04-2016

Doe met je klas mee aan 30 dagen waterwinst en win water voor de hele school

Gezondheid en milieu gaan hand in hand! 30 dagen lang inspanningen leveren om kraantjeswater te drinken, regenwater te gebruiken waar mogelijk en spaarzaam te zijn met kraantjeswater. Is dat een uitdaging die jouw klas of school aanspreekt?

​Waterwinst is het thema van de milieucampagne van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie die loopt in april. 30 dagen lang kan je je best doen om kraantjeswater te drinken, regenwater te gebruiken waar mogelijk en spaarzaam te zijn met water. Een uitdaging die je aanspreekt? Doe dan mee als klasgroep - dat april al begonnen is, is geen probleem - en win een fantastische prijs voor de hele school!

Zo doe je mee

  • Neem deel aan de supertoffe quiz rond Waterwinst. Niemand minder dan Johannes Genard, frontman van School is Cool, stelt de vragen in een stel leuke filmpjes.
  • Maak voor je met deze filmpjes aan de slag gaat een profiel aan op 30dagen.be/waterwinst. Klik op 'DOE MEE' en vink 'Meedoen als klas' aan.
  • Deel de campagne op de Facebookpagina en/of website van je school, met als statusupdate 'Onze klas (of school) doet mee aan 30 dagen waterwinst' en de tag @30dagenwaterwinst.
  • Kies een moment in april om rond water te werken in de klas met behulp van de filmpjes. De vragen gaan over het drinken van kraanwater, het gebruik van regenwater en het spaarzaam omgaan met kraanwater.
  • Maak tijdens deze les foto's, tekeningen of filmpjes met je klas en post ze op de Facebook pagina van de school. Als dat niet kan, stuur je ze in via team@30dagen.be zodat wij ze kunnen delen via www.facebook.com/30dagenwaterwinst.

Wie wint wat?

  • Alle klassen die in het kader van 30 dagen waterwinst werken rond water en bijhorende inspanningen doen, maken kans op een prijs.
  • De hoofdprijs is een mooie en hygiënische drinkwaterfontein van Join the Pipe voor jouw school. De tweede prijs is een daguitstap met de klas naar Hidrodoe van Pidpa. De derde prijs is een duurzame drinkwaterbus voor elke leerling van de klas, zolang de voorraad strekt.
  • Ook de initiatiefnemer krijgt een beloning! De eerste 25 leerkrachten of leerlingen die hun klas of school inschrijven (en hun deelname aantonen), krijgen een mooie waterkaraf met glas van Jamie Oliver!


Schrijf je vandaag nog in via www.30dagen.be/waterwinst.

Vragen over het gezondheidsbeleid op school? Contacteer

Sigrid De Vuyst
02 790 96 84
sigrid.de.vuyst@g-o.be
www.g-o.be/gezondheid