Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Belevingsdag: ‘kruip in de huid van een leerling met autisme’

Inhoud


Heb jij leerlingen met autisme op school?

Wil je hen beter leren begrijpen vanuit de complexiteit van dit spectrum?

Dan is dit een dag voor jou!

Vandaag kruip je onder de huid van een persoon met autisme en voel je hoe het is om autisme te hebben. Je ervaart hoe het is om op een autistische manier te denken, voelt de frustraties en het onvermogen van je leerling in de klas.  

Deze sessie is een laagdrempelige manier om met autisme kennis te maken, of om de theorie even te verlaten en naar de belevingswereld van jouw leerling te stappen.  

Door oefeningen ervaar je op welke andere manier kinderen met autisme informatie verwerken. 

Je maakt kennis met alle theoretische denkkaders van het autistische denken vanuit een praktische ervaringsgerichte insteek. Op deze manier blijft een theorie niet hangen in je hoofd, maar je voelt als het ware het autistische denken zelf aan.  

Dit zorgt voor een betere kijk op het gedrag van je leerling met autisme, maar ook op een diepere verbinding. Je ervaart namelijk zijn/haar frustraties en moeilijkheden.  

 

Doelstellingen

  • Je leert de theoretische kaders van de andere informatie verwerking bij autisme kennen.  

  • Je plaats deze kaders in een praktische ervaring, waardoor je het autistische denken ‘voelt’ ipv ‘theoretisch kent’  

  • Je verbinding met je leerling verbetert, zodat je met meer zelfvertrouwen en energie kan handelen.  

Voor wie

Alle onderwijsprofessionals die de leerlingen met autisme een beetje beter willen kunnen begrijpen

Extra informatie

deze vormingsdag is een basisvorming en is dus de ideale voorbereiding op een vervolgtraject: Autisme in je klas (22/1 of 27/2); Hoogsensitiviteit & autisme 26/3

Ben je schoolleider?  We voorzien een variant op deze belevingsdag, specifiek voor schoolleiders lees er hier alles over.  

Lesgevers

Adi Van Den Brande

Adi stond maar liefst 12 jaar met hart en ziel voor de klas (Autiwerking), waarbij haar leerlingen haar grootste leermeesters waren. Hierdoor leerde ze om verder te kijken dan enkel hun gedrag . 

Doorheen de jaren verdiepte ze zich in dit thema en volgde ze tal van opleidingen rond autisme, waaronder o.a. een Post-Graduaat Autisme via Arteveldehogeschool en Autisme Centraal. Ze koos er bewust voor om haar kennis om te zetten naar ervaring, om zo theorie steeds te koppelen aan een stevige klaspraktijk. Ze bracht hiervoor De “Toolbox, het autistisch denken” uit in 2019, een screeningsmiddel om te helpen om autistisch denken vast te stellen en er vervolgens ook gepast mee om te gaan.  

 

Dit combineerde ze vervolgens met hoogbegaafdheid (opleiding o.a. ECHA Specialist in hoogbegaafdheid), om zo de combinatie te maken tussen beide. Ondertussen heeft ze heel wat mensen mogen ondersteunen bij het vaststellen van de diagnose en het ondersteunen van scholen en ouders.  

Ze deelt haar expertise graag door o.a. gratis blogs, webinars, lezingen en opleidingen. Daarnaast gaat ze ook actief met de kinderen en ouders aan de slag, om zo een stevige basis rond het kind op te bouwen. 

Hoe inschrijven?

B24_IC_NX_KHLA01

dinsdag 28 november 2023 van 9:30 uur tot 16:00 uur

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

Deelnameprijs: € 90
Inschrijven

B24_IC_NX_KHLA02

maandag 6 mei 2024 van 9:30 uur tot 16:00 uur

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

Deelnameprijs: € 90
Inschrijven

Aanvragen op maat