Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

PLG Type 2

Handelingsplanmatig werken aan krachtig type 2-onderwijs)

Inhoud

Buitengewoon onderwijs binnen type 2 moet kinderen ondersteunen bij het geleidelijk uitbouwen van hun persoonlijk leven en hun -latere- functioneren in de samenleving, rekening houdend met hun verschillen in ontwikkeling, persoonlijkheid, kwaliteiten/mogelijkheden/talenten en achtergrond.   

Hun huidige ontwikkeling en hun eindperspectief vormt het uitgangspunt van het onderwijs dat we voor hen uittekenen.  Dit is een hele uitdaging voor schoolteams.   

Het is dan vaak ook een hele zoektocht om het handelingsplanmatig werken te versterken en breder en flexibeler te gaan kijken naar organisatievormen voor deze doelgroep.


In deze professionele leergemeenschap hebben de scholen de kans ieders expertise samen te leggen, te delen, samen te ontwikkelen.  

Deze professionele leergemeenschap brengt mensen samen met eenzelfde zoektocht, hier staat uitwisseling en leren van elkaar centraal.  

 

Doelstellingen

  • Binnen deze professionele leergemeenschap deel je kennis, inzichten en materialen en denk je actief na over doelen, organisatie, didactisch materiaal enbegeleiding van jongeren kinderenbinnen de context van Type 2 

  • Je maakt verbinding met elkaar en vormt een sterk netwerk met andere scholen 

  • Je werkt samen met andere scholen en laat je inspireren over de grenzen van de scholengroepen heen 

Voor wie

Buitengewoon Basisonderwijs

Extra informatie

Voor dit PLG worden  2 reeksen voorzien 

Eentje in Oost en eentje in West. Zo zijn er mogelijkheden om bv te gaan ‘buurten’ of ook fysiek, regionaal af te spreken.  

Heb je interesse om deel te nemen aan deze Professionele leergemeenschappen vragen we hier in te schrijven. Data en locaties worden naderhand bepaald volgens agenda van de begeleider en in samenspraak met de groep. 

Lesgevers

Tina Vos

Tina is schoolontwikkelaar basisonderwijs met specialiteit buitengewoon onderwijs