Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

PLG OV1-OV2

Handelingsplanmatig werken om te streven naar een maximale persoonlijkheidsontwikkeling in relatie met de samenleving

Inhoud

Buitengewoon onderwijs staat garant voor onderwijs op maat. 

In opleidingsvorm 1 en 2 hanteren we eenzelfde doelenkader van waaruit weeen individueel curriculum op maat voor elke jongere uit OV1 en OV2 samenstellen.

We vertrekken hierbij vanuit het toekomstperspectief van elke leerling. We geven ons onderwijs vorm vanuit verschillende uitstroomprofielen. Het burgerschapsparadigma en emancipatorisch denken staat centraal. 

De maatschappij en de individuele toekomstperspectieven van de jongeren dagen de scholen uit om zich flexibel te organiseren en het handelingsmatig werken te versterken en verdiepen. Elke school zoekt intens naar oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen. 

In deze professionele leergemeenschap hebben de scholen de kans ieders expertise samen te leggen, te delen, samen te ontwikkelen.  

Deze professionele leergemeenschap brengt mensen samen met eenzelfde zoektocht, hier staat uitwisseling en leren van elkaar centraal.  

Doelstellingen

  • Binnen deze professionele leergemeenschap deel je materialen en denk je actief na over organisatie, didactisch materiaal, begeleiding van jongeren binnen de context van OV1-OV2 

  • Je maakt verbinding met elkaar en vormt een sterk netwerk met andere scholen 

  • Je werkt samen met andere scholen en laat je inspireren over de grenzen van de scholengroepen heen 

 

Voor wie

Buitengewoon Secundair Onderwijs

Extra informatie

Heb je interesse om deel te nemen aan deze Professionele leergemeenschap vragen we hier in te schrijven. Data en locaties worden naderhand bepaald volgens agenda van de begeleider en in samenspraak met de groep.