Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

PLG OV4 Type 3

werken aan een positief ondersteunend leefklimaat als fundament voor emotie-regulatie en leren

Inhoud

In opvolging van het traject dat in 2021-2022 werd georganiseerd zetten we een volgende stap. Na een vorming in het BOOST-programma gaan we in de verschillende scholen aan de slag met emotie-regulatie. We linken het aan het thema leefklimaat om tot een zinvol geheel te komen als antwoord op de specifieke behoeften van deze kinderen en jongeren.  

De  spreidstanddie OV4 maakttussen het gewone onderwijs, onder andere door het aanbieden van het regulier curriculum, maar aan de andere kant de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen type 3, die ze ook op een straffe manierwillen, kunnen en moeten aanpakken, vormt een enorme uitdaging voor onze OV4 scholen.    

Elke school zoekt intens naar oplossingen voor allerlei situaties en in deze professionele leergemeenschap hebben de scholen de kans om enerzijds via het BOOST-programma en anderzijdsieders expertise samen te leggen, te delen, samen te ontwikkelen 

Deze professionele leergemeenschap brengt mensen samen met eenzelfde zoektocht, hier staat uitwisseling en leren van elkaar centraal.  

Doelstellingen

  • Het BOOSTprogramma kunnen uitvoeren 

  • Deelnemen aan intervisie nav het uitvoeren van het BOOSTprogramma 

  • Inzicht verwerven in de relatie emotie-regulatie en leefkimaat 

  • Binnen deze professionele leergemeenschap deel je materialen en denk je actief na over organisatie, didactisch materiaal, begeleiding van jongeren binnen de context van OV4 type 3 

  • Je maakt verbinding met elkaar en vormt een sterk netwerk met andere scholen 

  • Je werkt samen met andere scholen en laat je inspireren over de grenzen van de scholengroepen heen 

Voor wie

Buitengewoon Secundair onderwijs 

Extra informatie

Heb je interesse om deel te nemen aan deze Professionele leergemeenschap vragen we hier in te schrijven. Data en locaties worden naderhand bepaald volgens agenda van de begeleider en in samenspraak met de groep. 

Lesgevers

Jan Decuypere

Jan Decuypere is pedagogisch begeleider buitengewoon onderwijs bij de PBD-GO!. Hij is regiobegeleider voor scholengroep 23 (secundair onderwijs).

Hoe inschrijven?

B24_IF_UX_PLG301

Deelnameprijs: € 0
Inschrijven