Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Digital learning – praktische tools om in je lessen te gebruiken

Inspirerende trainingen om gepersonaliseerd leren te bevorderen met digitale tips vanuit de onderwijspraktijk.

Inhoud

Digitale Game Changers – workshop 1

Na het volgen van deze nascholing ben je als leraar voldoende vertrouwd met een aantal digitale tools zodat je zelf aan de slag kan gaan met als doel de lessen aantrekkelijker te maken, zowel in de klas als via afstandsleren.

Een veelheid van tools komen aan bod, van interactieve prikborden tot het bewerken van youtube filmpjes, van online quiz tot visuele educatieve ontwerpen, ... en nog veel meer.

 

Een krachtige leeromgeving (basis) – workshop 2

Na het beëindigen van deze nascholing, ben je als leraar voldoende getraind om de basismogelijkheden van een krachtige leeromgeving (Google Classroom) vloeiend te gebruiken. Differentiatie, directe feedback en het toepassen van hedendaagse media komen aan bod.

 

Een krachtige leeromgeving (verdieping)

Na het volgen van deze nascholing, ben je als leraar in staat om aan de hand van rubrics te evalueren en je krachtige leeromgeving (Google Classroom) te personaliseren. Daarnaast komen groepsopdrachten en het begeleiden van werkstukken gekoppeld met directe feedback ook uitgebreid aanbod. Afsluiten doen we met enkele compatibele tools en handige extensies.

Indien je interesse hebt in deze verdiepende workshop, stuur dan een mailtje naar agnes.deboeverie@g-o.be. Als er voldoende deelnemers zijn, dan leggen we een datum hier voor vast.


Doelstellingen

  • Leraren vertrouwd laten worden met enkele digitale top tools om de lessen interactiever en aantrekkelijker te maken (sessie digitale Game Changers).
  • Leraren de veelzijdige mogelijkheden van een krachtige leeromgeving te leren kennen (sessie krachtige leeromgeving - basis).
  • Leraren concrete voorbeelden tonen vanuit de lespraktijk: Hoe begeleid je als leraar een groepsopdracht/werkstuk en koppel je dit aan directe feedback en differentiatie? Hoe werk je met rubrieken voor efficiënte evaluatie? Welke digitale tools/ extensies zijn handig te combineren met een krachtige leeromgeving? (sessie krachtige leeromgeving - verdiepend).


Voor wie

Secundair onderwijs

  • alle leraren SO


Extra informatie

De bedoeling van deze nascholingen is vooral om leraren te ondersteunen in de digisprong en concrete voorbeelden vanuit de onderwijspraktijk te tonen.

Na de online sessie is er de mogelijkheid om deel uit te maken van een omgeving van de lesgever waar de deelnemers instructievideo’s en extra informatie kunnen vinden zodat ze dit op hun eigen tempo kunnen verwerken (3 maand actief).

Via dit platform kunnen eventuele vragen nog gesteld worden of op een terugkommoment. 

  • Je kan je inschrijven voor de aparte workshops. 
  • Vraag ook eens na in je school om deze nascholing te betalen met digisprong-nascholingsmiddelen.  
  • Na inschrijving ontvang je een week voor de start van de sessie, een deelnamelink.


Lesgevers

Joke Vervisch

Joke Vervisch is een gedreven leraar biologie met 14 jaar ervaring in de tweede en derde graad secundair onderwijs. Stagiairs begeleidt ze met heel veel plezier en collega's probeert ze te enthousiasmeren in het variëren van werkvormen. Daarnaast is ze ook trainer in digital learning / blended learning. Coaching van leraren in de digitale wereld geeft haar enorm veel voldoening. https://sites.google.com/view/jokevervisch