Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sessie voor beginnende leerkrachten: communicatie met ouders

Sessie voor beginnende leerkrachten: communicatie met ouders

Inhoud

Communicatie met ouders vergt grote behendigheid en zeer fijngestemde antennes bij leraren. In deze sessie neemt onze PBD-begeleider je mee doorheen het belang van sterke en duidelijke communicatie, maar ook communicatie die afgestemd is op de gevoeligheiden van veel ouders.

Communiceren met ouders is minder makkelijk dan het lijkt doordat het communiceren over hun kinderen is. Ouders hebben heel wat gevoeligheden als het over hun kinderen gaat. Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden en doordenkers laat de begeleider het belang zien van goed luisteren in de communicatie en het overbrengen van duidelijke boodschappen.

Ook jezelf wat leren inschalen over de communicatie met ouders kan tijdens deze sessie. Je kan dan gericht de tips & tricks oppikken waar jij net de meeste behoefte aan hebt en kan er meteen mee aan de slag.

Doelstellingen

  • Beginnende leerkrachten schalen zichzelf in wat betreft de communicatie met ouders.
  • Beginnende leerkrachten zien het belang in van duidelijk, eerlijke maar ook fijngevoelige communicatie met de ouders van hun leerlingen.
  • Beginnende leerkrachten pikken die prkatische tips it de sessie die voor hen van belang zijn om hun communicatie naar eigen inzicht te versterken en wisselen tips uit met andere deelnemers.

Voor wie

Basisonderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Secundair onderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Extra informatie

  • Deze vorming is uitsluitend voor startende leraren.
  • Deze sessie wordt bij voorkeur fysiek gegeven.
  • Deze sessie duurt een halve dag.

Lesgevers

Evy - Tijl - Sofie Beniest - Bondue - Coenen

Tijl, Evy & Sofie zijn allen PBD-begeleider en thuis in alles wat met communicatie met ouders te maken heeft. Zij houden ervan om op interactieve manier op verkenning te gaan met beginnende en andere leerkrachten en hebben heel wat know how om leerkrachten zichzelf te laten inschalen rond communicatie met ouders en hen op weg te helpen om dit aspect te versterken en/of verfijnen. Het geven van deze sessie is niet nieuw voor hen en ze kunnen dus ook de input en noden van andere beginnende leerkrachten mee in rekening brengen bij klasmanagement met ouders.

Hoe inschrijven?

B23_LD_NA_COBL00 - Sessie voor beginnende leerkrachten: communicatie met ouders


B23_LD_NA_COBL02_SGR21 - Sessie voor beginnende leerkrachten: communicatie met ouders

woensdag 15 maart 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur

Inschrijven

B23_LD_NA_COBL01_SGR19 - Sessie voor beginnende leerkrachten: communicatie met ouders

woensdag 10 mei 2023 van 13:30 uur tot 16:30 uur

Scholengroep 19 Dender
Welvaartstraat 70/4
9300 Aalst

Inschrijven

Aanvragen op maat