Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sessie voor beginnende leerkrachten: klasmanagement

Sessie voor beginnende leerkrachten: klasmanagement

Inhoud

Wat betekent “goed klasmanagement” en waarom zet je er beter op in? Antwoorden op deze en vele andere vragen zoeken we samen met de PBD-begeleider tijdens deze sessie.

Nadat we klasmanagement kaderen in de volledige praktijk van het lesgeven, nemen we het verder onder de loep. Er zijn heel wat zaken die er mee kunnen voor zorgen dat een lesactiviteit effectiever en rustiger verloopt en een leerkracht het lesdoel bereikt.

Als beginnende leerkracht moet je hier uiteraard nog wat in groeien, dat spreekt voor zich… Deze sessie neemt je mee doorheen heel wat praktische tips en relevante vragen voor zelfreflectie rond jouw klasmanagement op dit moment en het klasmanagement waar je graag naar streven wil. 

Op interactieve wijze zoek je naar wat voor jou als leerkracht het beste kan werken om meer comfort in jouw lesgeven in te bouwen en de leerlingen hoger te tillen. De theoretische kadering van klasmanagement is beperkt, de praktische uitwerking ervan is de hoofdbrok in deze workshop.

Doelstellingen

  • Beginnende leerkrachten kaderen klasmanagement in het geheel van hun lespraktijk en het belang van klasmanagement inschatten.
  • Beginnende leerkrachten schalen zichzelf in voor klasmanagement en het streefniveau van hun management op korte en midellange termijn.
  • Beginnende leerkrachten pikken die prkatische tips it de sessie die voor hen van belang zijn om hun klasmanagement naar eigen inzicht te versterken en wisselen tips uit met andere deelnemers.

Voor wie

Basisonderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Secundair onderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Extra informatie

  • Deze vorming is uitsluitend voor startende leraren.
  • Deze sessie wordt bij voorkeur fysiek gegeven.
  • Deze sessie duurt een halve dag.

Lesgevers

Tijl - Sofie - Evy Tijl Bondue & Sofie Coenen & Evy Beniest

Tijl, & Sofie & Evy zijn  PBD-begeleider en thuis in alles wat met klasmanagement te maken heeft. Zij houden ervan om op interactieve manier op verkenning te gaan met beginnende en andere leerkrachten en hebben heel wat know how om leerkrachten zichzelf te laten inschalen rond klasmanagement en hen op weg te helpen om dit aspect te versterken en/of verfijnen. Het geven van deze sessie is niet nieuw voor hen en ze kunnen dus ook de input en noden van andere beginnende leerkrachten mee in rekening brengen bij het verdiepen van klasmanagement als hefboom voor meer en gerichter leren van leerlingen.

Evy Beniest

Evy Beniest is leerkracht en orthopedagoog. 7 jaar werkte ze als beleidsondersteuner bij sportfederatie Recreas vzw waar ze met sommige steden de groei naar inclusieve sportclubs heeft ondersteund. 
Voordien werkte ze als leerkracht in het buitengewoon onderwijs en als opvoeder- begeleider bij jongeren en volwassenen met verscheidene leer-en leefmogelijkheden en -hindernissen. Samen met de VUB organiseerde ze een project om studenten in de lerarenopleiding in te zetten in een gedifferentieerde setting waar ze worden uitgedaagd om verregaande differentiatie toe te passen in de praktijk. Vandaag werkt ze bij de pedagogische begeleidingsdienst GO!  met als focus inclusief onderwijs en diversiteit.

Hoe inschrijven?

B23_LD_NA_KMBL03_SGR23 - Sessie voor beginnende leerkrachten: klasmanagement

woensdag 8 maart 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur

Inschrijven

B23_LD_NA_KMBL04_SGR23 - Sessie voor beginnende leerkrachten: handelingsplanmatig werken

woensdag 31 mei 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur

Inschrijven

Aanvragen op maat