Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Leerprocessen stimuleren vanuit je acht zintuigen

Leerlingen met een complexe hulpvraag begeleiden vanuit prikkelverwerking en sensorische informatieverwerking.

Inhoud

Soms zijn we ons niet bewust van  het effect van prikkelverwerking of sensorische informatieverwerking. We vergeten al eens dat elke mens constant bezig met het waarnemen en verwerken van informatie. Kinderen met een (complexe) hulpvraag zijn niet altijd sterk in communicatie, wat het extra moeilijk maakt om hen te 'lezen', zeker wanneer je bv slechts af en toe in een klas komt, bv als bijzonder leerkracht. Deze nascholing helpt jou en je leerlingen op weg om elkaar zo optimaal mogelijk te begrijpen!

We krijgen per seconde miljoenen prikkels binnen. Daarin moeten we vaak een keuze maken.                                                                              Als het goed loopt, merken we daar niets van. 

Maar wat als dit niet zo vlot verloopt en het te veel of te weinig geprikkeld geraken ons en onze leerlingen onrustig maakt?                                    Dan kan het moeilijk worden te weten wat nu de goede en gepaste actie is. 

Als leerkracht of begeleider bij leerlingen met complexe hulpvragen staan we dagelijks voor de uitdaging om het vertrouwen te krijgen van je leerlingen, het kind of de jongere die je begeleidt. Door het ontdekken van de sensorische noden van je leerlingen, kan je nog  zinvoller met hen in interactie gaan.

Als jij dit wil aanpakken wanneer je als (bijzondere) leerkracht, opvoeder, paramedicus, verzorgende of zelfs als vervanger in een klas komt met specifieke noden, komt kennis en inzicht in de prikkelverwerking goed van pas en is deze workshop echt iets voor jou! 

Doelstellingen

  • Je krijgt inzicht in de werking en invloed van de 8 zintuigen die belangrijk zijn bij prikkelverwerking
  • Je verwerft kennis over onder- en overprikkeling en de invloed op gedrag
  • Je leert hoe je gericht informatie kan opzoeken i.v.m. prikkelverwerking die tegemoet komt aan de noden van je leerlingen

Voor wie

Buitengewoon Basis-en secundair onderwijs

  • Leerkrachten
  • Opvoeders
  • Verzorgenden
  • Paramedici

Hoe inschrijven?

B23_IN_UX_LSVZ01

vrijdag 17 maart 2023 van 9:30 uur tot 15:30 uur

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

120
Inschrijven