Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Effectieve didactiek in LO / bewegingseducatie

Met betrekking op SC 1 - BS 2

Inhoud

In deze sessie bekijken hoe we leerlingen de best mogelijke begeleiding kunnen geven. In de vorige sessie gaven we al aandacht aan de verschillende vormen van feed. In deze sessie bekijken we hoe binnenklasdifferentiatie kan ingezet worden om de doelen met elke leerling te bereiken.  

Verder gaan we dieper in op zelfregulerend leren en co- en sociaal gestuurd leren. Daarbij leggen we vooral de nadruk op de competenties die hierbij getraind moeten worden en hoe we dit in onze vakken het best aanpakken.  

Ook in deze sessie staan we stil bij de mogelijkheden die de digitalisering ons biedt om de begeleiding sterker te maken.  

Taalontwikkelend lesgeven kan in deze sessie aan bod komen of er wordt gewezen waar in de GO! navigator het materiaal hierover te vinden is.  

Het is belangrijk dat jullie bij deelname aan dit netwerk jullie leermaterialen (zoals cursusmateriaal, evaluatiemateriaal) meebrengen.

Doelstellingen

Na deze sessie(s) 

  • kun je binnen je lessen vormen van differentiatie doelgericht toepassen; 

  • kun je binnen je vak onderzoeken hoe leerlingen kunnen groeien in autonomie;  

  • Kun je binnen je vak onderzoeken hoe samen leren vorm krijgt; 

  • kun je aangeven hoe digitale middelen een hulp kunnen zijn binnen de begeleiding van leerlingen in hun onderwijsleerproces.

Voor wie

Lesgevers

Hans Van Boven

Hans Van Boven is pedagogisch adviseur secundair onderwijs bij PBD-GO!. Hij staat in voor de vakken LO, (Top)sport, Dans en lichamelijk, geestelijk en emotioneel bewustzijn/gezondheid.