Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Zelfzorg voor de leerkracht

Inhoud

Omdat binnen het onderwijs de lerende centraal staat, krijgt deze het hele schooljaar ook al jouw aandacht. Als leerkracht ben je vanuit je opvoedkundige rol vooral bezig met de ontwikkeling van en de zorg voor kinderen en jongeren. Maar wie zorgt er voor jou? Wanneer heb je nog eens tijd gehad om wat aandacht of zorg aan jezelf te geven?

Zelfzorg betekent tijd maken voor jezelf. Maar tegenwoordig is tijd nu net iets wat we te weinig hebben.

Tijdens de interactieve webinar leren de deelnemers welke positieve en negatieve invloed stress kan hebben op het leven en hoe ze veerkracht en vitaliteit kunnen vergroten. Ze verkennen verschillende tools, tricks en tips om met zelfzorg aan de slag te gaan.

De sessie duurt 3u en gaat digitaal door zodat beginnende leerkrachten geen tijd verliezen met verplaatsingen. Omdat deelnemers aangeven dat ze interactie willen of het vertellen van hun verhaal wel belangrijk vinden, zorgen we dat hier voldoende tijd voor is tijdens deze webinar.

Doelstellingen

  • Deelnemers zien het belang in van zelfzorg en evenwicht in het (professionele) leven.
  • Deelnemers krijgen zicht op wat stress is en welke positieve en negatieve invloed het kan hebben op hun leven.
  • Deelnemers nemen handige tools en tips mee om met zelfzorg aan de slag te gaan.

Voor wie

Basisonderwijs:

  • leraren kleuter
  • leraren lager

Secundair onderwijs:

  • leraren secundair

Extra informatie

  • De sessie wordt digitaal gegeven via MS Teams en duurt 3u en is interactief.

Lesgevers

Ilse Demaret

Ilse heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van verander-, leer- en teamprocessen binnen verschillende contexten en vanuit verschillende functies. Ze bouwde ondertussen al heel wat expertise op rond diverse thema’s zoals coaching, communicatie, talentontwikkeling, stressmanagement en welzijn op het werk. Door haar ervaring in het onderwijs heeft ze een realistische kijk op het reilen en zeilen in schoolteams en heeft ze steeds veel goesting om met mensen aan de slag met datgene wat haar bezielt.