Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Zelfzorg voor startende leerkrachten in aanvangsbegeleiding

Inhoud

Omdat binnen het onderwijs de lerende centraal staat, krijgt deze het ganse schooljaar jouw aandacht en zorg. Maar wie zorgt er voor jou? Wanneer heb je nog eens tijd gehad voor jezelf?

Zelfzorg betekent tijd maken voor jezelf. Maar tegenwoordig is tijd nu net iets wat we te weinig hebben. Als startende leerkracht komt er heel veel op je af en er wordt van jou veel verwacht, en dan is zelfzorg het eerste wat wegvalt.

Tijdens de interactieve webinar leren de deelnemers welke positieve en negatieve invloed stress kan hebben op het leven en hoe ze veerkracht en vitaliteit kunnen vergroten. Ze verkennen verschillende tools, tricks en tips om met zelfzorg aan de slag te gaan.

De sessie duurt 3u en gaat digitaal door zodat beginnende leerkrachten geen tijd verliezen met verplaatsingen. Omdat deelnemers aangeven dat ze interactie willen of het vertellen van hun verhaal wel belangrijk vinden, zorgen we dat hier voldoende tijd voor is tijdens deze webinar.

We organiseren deze sessies op vraag van de mentor of aanvangsbegeleider die dan samen met zijn/haar beginnende leraren deze sessie volgt.

Doelstellingen

  • Beginnende leerkrachten zien het belang in van zelfzorg en evenwicht in het (professionele) leven.
  • Deelnemers krijgen zicht op wat stress is en welke positieve en negatieve invloed het kan hebben op hun leven.
  • Beginnende leerkrachten nemen specifieke tools en handige tips mee om met zelfzorg aan de slag te gaan.

Voor wie

Baisonderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Secundair onderwijs

  • Beginnende leerkrachten

Extra informatie

  • Opgelet: voor deze sessies schrijft de mentor zich samen met zijn/haar mentees in (startende leraren die hij/zij begeleidt). Per deelnemer maak je een inschrijving aan (bijvoorbeeld: 1 mentor + 3 begeleide startende leraren is 4 inschrijvingen) 


  • De sessie gaat digitaal door via MS Teams en duurt ongeveer 3u.
  • De sessie is interactief en scholengroepoverstijgend.

Lesgevers

Ilse Demaret

Ilse heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van verander-, leer- en teamprocessen binnen verschillende contexten en vanuit verschillende functies. Ze bouwde ondertussen al heel wat expertise op rond diverse thema’s zoals coaching, communicatie, talentontwikkeling, stressmanagement en welzijn op het werk. Door haar ervaring in het onderwijs heeft ze een realistische kijk op het reilen en zeilen in schoolteams en heeft ze steeds veel goesting om met mensen aan de slag met datgene wat haar bezielt.