Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Ontwikkelingsgerichte feedback geven aan kleuters

Hoe geef je feedback aan kleuters waar zij iets mee aankunnen in hun ontwikkeling ?

Inhoud

Feedback is een onmisbaar onderdeel van formatief evalueren (breed evalueren).

Feedback is geen toverwoord dat automatisch zorgt voor leerrendement. Effectieve en efficiënte feedback geven is arbeids- en tijdsintensief, maar het loont.

Bij  kleuters richten we ons vooral op het stimuleren van het geloof dat ze kunnen groeien. Het is een onderdeel van hun leerproces.

We bekijken feedback als een doorlopend proces van feedup, feedback en feed forward.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht op de drie begrippen en krijg je tips en suggesties hoe je deze begrippen in de kleuterklas vorm kangeven. Denk dan aan de vragen die best gesteld worden, hoe observeren om processen te zien of directe feedback tegeven. Je krijgt ook enkele tools die je kan inzetten;individuele gesprekken, portfolio, kleuters doen blinken, coöperatieve Kagan structuren, kringmomenten, dagelijkse routines….

Het doel is om kleuters vooral ontwikkelingsgerichte feedback te geven. Denk dan aan de strategie die ze gebruikt hebben, hun ideeën, hun doorzettingsvermogen. Focus je op de vooruitgang van de kleuters, op een growth mindset, op een groeigerichte mindset. We willen hen motiveren en stimuleren om nieuwe dingen te leren.

Doelstellingen

  • Je krijgt inzicht in de 3 begrippen van feedback.
  • Je krijgt inzicht op de ontwikkelingsgerichte feedback die inzet op een groeigerichte mindset.
  • Je gaat naar school met tips, suggesties en tools.

Voor wie

Basisonderwijs:

  • Schoolleiders
  • Kernteams
  • Leraren kleuter

Extra informatie

  • Deze workshop wordt fysiek en digitaal gegeven (beide zijn mogelijk)

Lesgevers

Tineke Turck

Tineke is kleuterleidster en werkte vele jaren in een eigen kleuterklas en als co-teacher binnen het lager onderwijs. Tineke werkte als pedagogisch begeleider binnen het GO! en binnen het stedelijk onderwijs van Gent en Antwerpen. Momenteel  is Tineke werkzaam en mede-eigenaar en trainster van Artde Co en KaganBelgium.