Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Hokus Pokus toverdoos, aan de slag met basale communicatie

Ideeën voor communicatie en contact met jonge kinderen met beperkte taalvaardigheden

Inhoud

Werk jij met jonge kinderen waarmee je moeilijk contact kan maken of voor wie praten moeilijk is? 

Ben je altijd op zoek naar ideeën om toch dat contact te maken en tot communicatie te komen met deze leerlingen op een niet talige manier? 

Kom dan vandaag, Hokus Pokus, een doos vol nieuwe ideeën, openen. 

Logopedistes Annick Engelen en Martine Van der Dorst inspireren jullie met hun vele ideeën  uit de praktijk. Ze vertellen hoe zij op een systematische manier in kleine groep de basisvoorwaarden tot contact, communicatie en beginnende taal stimuleren. Ze ontwikkelden een hele reeks eenvoudige kant en klaar toepasbare activiteiten die goedkoop realiseerbaar zijn in de context van een klas of leefgroep.

Ze bundelden deze ideeën in een praktijkboek: Het Hokus Pokus Toverboek, bedoeld voor begeleiders van jonge kinderen bij wie de communicatie- en taalvaardigheden nog beperkt zijn. 

Na evaluatie van de cursus in schooljaar 2021-22 besloten we dat je het boek  kan bijbestellen bij inschrijving. Je kan het fysieke boek (Basis + uitbreiding) ,ter waarde van €45  dus bij deze cursus bestellen , via de vragen bij inschrijving.Op deze manier kan je meteen aan de slag in je klas of leefgroep. 

Doelstellingen

  • Je  krijgt een beeld van de moeilijkheden in communicatie van jonge kinderen met een beperking en of autisme
  • Je krijgt  concrete ideeën om de basiscommunicatie bij deze doelgroep te versterken. 
  • Je wordt geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan 

Voor wie

BUO 

  • Leerkrachten
  • Opvoeders
  • BLIO
  • Paramedici

Extra informatie

Deze workshop duurt een halve dag.

Op 18/11/2022 hebben we in de voormiddag een andere workshop 'Voorlezen aan leerlingen met ernstig meervoudige beperkingen' . Voor dezelfde doelgroep focussen we hier op het voorlezen, vertellen van zintuigelijke verhalen. Het is mogelijk beide workshops te combineren. Er moet wel afzonderlijk ingeschreven worden.

Lunch is niet inbegrepen

Lesgevers

Martine Vandorst