Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Netwerktraject 1e en 2e graad in horizontale samenhang tussen Nederlands, Burgerschap en Historisch Bewustzijn

Tweedaags netwerk

Inhoud

De modernisering vertrekt vanuit een samenhang in het curriculum. Op deze manier stimuleert de hervorming ons om samen te werken. In dit netwerk gaan we dieper in op samenhang in het curriculum vanuit sleutelcompetentie 2, 7 en 8 met als doel leren van en met elkaar.

In deze structurele samenwerking richten we ons zowel op delen als maken: we verkennen samen kansen en uitdagingen van het werken vanuit geïntegreerd werken als didactische interventie, gebaseerd op een selectie van doelen Nederlands, burgerschap en historisch bewustzijn, en werken ook aan concrete producten die relevant zijn voor de eigen klaspraktijk.

Doelstellingen

In het netwerk van dit schooljaar  

  • deel je leermateriaal gericht dat beantwoordt aan de modernisering, specifiek gericht op de koppeling tussen doelen Nederlands (SC 2),  doelen actief burgerschap (SC 7) en doelen historisch bewustzijn (SC 8).
  • ontwikkel je leermateriaal gericht op geïntegreerd werken dat beantwoordt aan de modernisering, specifiek gericht op de koppeling tussen doelen Nederlands (SC 2),  doelen actief burgerschap (SC 7) en doelen historisch bewustzijn (SC 8).
  • integreer je een aantal doelen met transversaal karakter in het ontwikkeld leermateriaal.
  • evalueer je de doelen ontwikkelingsgericht.
  • deel je expertise.

Werkvormen

Dit professionaliseringsinitiatief bestaat dit schooljaar uit twee regionale bijeenkomsten.

  1. Regio Brussel
  • dinsdag 19 april van 9u30 tot 16u
  • maandag 23 mei van 9u30 tot 16u

Voor wie

Secundair onderwijs: twee à drie leraren per school die in samenhang aan de slag willen met doelen Nederlands, burgerschap en historisch bewustzijn in de eerste en/of in de tweede graad.

Lesgevers

Kathleen Leemans

Kathleen Leemans is pedagogisch begeleider secundair onderwijs bij PBD-GO!. Ze staat in voor het vak Nederlands.

Gwen Steenkiste

Gwen Steenkiste werkt als pedagogisch begeleider binnen het GO!. Ze is begeleider voor Klassieke talen en Historisch bewustzijn.

Imke Deleu

Imke Deleu is pedagogisch begeleider secundair onderwijs Gedrags- en Cultuurwetenschappen en Actief Burgerschap bij de PBD van het GO!.

Hoe inschrijven?

B22_IS_S3_NNBH03 - Netwerktraject 1e en 2e graad in horizontale samenhang tussen Nederlands, Burgerschap en Historisch Bewustzijn

dinsdag 19 april 2022 van 9:30 uur tot 16:00 uur

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

maandag 23 mei 2022 van 9:30 uur tot 16:00 uur

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

0