Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Intervisiemethodieken

Inhoud

Zoek je naar manieren om oplossingsgericht samen te zitten rond een specifieke zorgvraag? wil je intervisie als begeleidingsvorm te benutten in je team of dieper op casussen te focussen?

Ben je op zoek naar specifieke methodieken om mensen te laten groeien, reflecteren en ontwikkelen? Wil je jouw vaardigheden als (beginnend) intervisor verder exploreren, ontwikkelen en oefenen?

Dan is deze vorming echt iets voor jou!

Intervisie is een methodiek die mensen stimuleert in hun persoonlijke ontwikkeling binnen hun opleidings- en /of werkcontext.  Je doet bij beide vormen een beroep op collega’s om mee te denken over persoons- en functie gebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werkcontext. Op het niveau van de organisatie zijn het krachtige instrumenten die de deskundigheid verhogen en de onderlinge samenwerking versterken.

Tijdens elk vormingsmoment ga je ervaringsgericht te werk. We hanteren het principe van train de trainer en je leert stil te staan bij de manier waarop je je collega’s zelf wil gaan begeleiden. Je brengt ook zelf thema’s, casussen  aan en beïnvloedt daarmee ook het programma.

Je werkt met een groepje van maximum 12 deelnemers, wat dit een intensieve training maakt.

Doelstellingen

  • Je kan de processen die in een intervisie spelen herkennen
  • Je kunt de intervisiemethodiek hanteren om zicht te krijgen op elkaars leermomenten.
  • Je kan de methodieken een plaats geven in een ruimer professionaliseringbeleid

Voor wie

BuO, ondersteuners + alle onderwijsprofessionals: Iedereen die binnen zijn context intervisie kan inzetten als methodiek om productief te overleggen is welkom

Extra informatie

Wens je deze sessie op locatie, bv op je school te organiseren? 

Dat kan! 

Contacteer ons:  mireille.debruyne@go.be sanne.vanhellemont@g-o.be