Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Muzische Vorming: Verdiepingssessie Muziek: Musiceren met Instrumenten

Experimenteren en musiceren in de klas

Inhoud

Wil jij ook wel eens aan de slag met instrumenten in je klas? Wil je graag samen met de leerlingen musiceren maar je weet niet hoe? Dan is onze sessie musiceren met instrumenten de geknipte keuze. We maken kennis met kleine percussie, boomwhackers, klankschalen en nog veel andere instrumenten. Kortom: fun en muziek gegarandeerd.

Doelstellingen

  • De leerkrachten kennen het leerplan muzische vorming - muziek
  • De leerkrachten vebreden hun persoonlijke muzische grondhouding.
  • De leerkrachten experimenteren met muziekinstrumenten en kunnen deze benoemen.

Voor wie

BaO

  • schoolteam
  • Leerkrachten kleuter & lager

Extra informatie

  • Deze sessie duurt een halve dag
  • Deze sessie wordt fysiek gegeven

Wie Ellen Verheyen (°1980) zegt, denkt onvermijdelijk aan de woorden spring-in't-veld, doorzetter en eeuwige glimlach.

Ellen is al van jongsaf gebeten door muzische vorming en van zodra het kon leerde ze piano en orgel spelen. Ze was amper 13 toen ze aan het Lemmensinstituut startte, waar ze ook zang bijstudeerde. Ze speelde al snel in verschillende bigbands, dirigeerde haar eigen koor en was als pianiste vaak op het podium te vinden. Later ging ze naar het Conservatorium in Maastricht, waar ze Orthopedagogische Muziekbeoefening studeerde en behaalde ze op de Karel De Grote Hogeschool haar diploma Lager Onderwijs. Ellen is daarnaast ook certified teacher "English as a foreign Language".

Sinds 1998 is Ellen bezig met regie en zangcoaching voor verschillende kindermusicals, en geeft ze les op diverse muziek- en dansscholen. Haar musical “Een Nieuwe Ik” werd bekroond met de titel “Cultureel Kinder Ambassadeur van Vlaanderen”. Ellen heeft ook in verschillende koren gezeten waaronder Fine Fleur, het koor van de Night of The Proms.

Sedert 2020 doceert Ellen ook Muzische Vorming aan de hogeschool Thomas More in Vorselaar.