Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Leerplanimplementatie: Ruwbouw, 3de graad BSO

Volg mee via webinar!

Inhoud

Naar aanleiding van de proeftuinperiode met betrekking tot duaal leren, werd in 2016 een vernieuwd leerplan ‘Ruwbouw’ door de onderwijsinspectie tijdelijk goedgekeurd voor één van onze betrokken GO!-scholen. Ondertussen hebben we van hen ook de goedkeuring gekregen om met dit leerplan in alle GO!-scholen met de studierichting ‘Ruwbouw’ aan de slag te gaan. Dit recentere leerplan zal dan ook vanaf 1/9/2020 het vorige leerplan (2004/107) vervangen in afwachting van de nieuwe leerplannen die er met de onderwijshervorming zitten aan te komen. Aangezien dit leerplan geschreven werd in de context van de invoering van ‘Ruwbouw duaal’, kent het een opbouw die sterk doet denken aan de beroepskwalificaties (BK’s) die gekoppeld zijn aan het standaardtraject van ‘Ruwbouw duaal’. Het was immers de bedoeling om de doelstellingen voor de voltijdse leerlingen ‘Ruwbouw’ in lijn te brengen met de competenties die zijn opgenomen in dit standaardtraject. In die zin kan het dan ook als een voorafspiegeling beschouwd worden van de leerplannen 3de graad die binnen enkele jaren van kracht zullen worden.

Doelstellingen

  • Je krijgt inzicht in de vernieuwde opbouw van het leerplan (vakgebonden attitudes, generieke doelstellingen en specifieke doelstellingen).
  • Je krijgt inzicht in de verbanden tussen de attitudes, de generieke en de specifieke doelstellingen.
  • Je maakt inhoudelijk kennis met de attitudes en leerplandoelen geschreven op basis van het volledige BK van de metselaar en aspecten uit de BK’s van ijzervlechter en bekister-betonneerder.
  • Je doet inspiratie op pedagogisch-didactisch vlak met betrekking tot het concretiseringen van de leerplandoelen.

Voor wie

SO:

  • leraren Ruwbouw 3de graad BSO

Extra informatie

Deze opleiding wordt aangeboden via webinar

Je ontvangt vooraf een link waarop je de webinar live kan volgen.