Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Computationeel denken binnen de nieuwe eindtermen

Wat houdt het in en hoe start ik er mee?

Inhoud

Toelichting transversale eindtermen Digitale competenties en mediawijsheid i.h.b. eindtermen 4.3 en 4.4 en de link met de verschillende vakken.

We gaan in op de bouwstenen van digitale en informatieverwerkende systemen. Aan de hand van een aantal unplugged activiteiten worden de concepten en principes van computationeel denken, organisatie, simulatie, debuggen en programmeertalen toegelicht.

Na deze infosessie kan je desgewenst de driedaagse opleiding volgen: 'met computationeel denken aan de slag in de STEM-vakken'.

Doelstellingen

  • Je hebt een duidelijk zicht op de eindtermen Computationeel denken en je krijgt een eerste beeld op wat mogelijk is binnen jouw vak.

Voor wie

SO:

  • Leraren 1ste graad A- en B-stroom

Extra informatie

Deze infosessie wordt per provincie netoverschrijdend georganiseerd:


Reeks

Provincie

Data

Schrijf in

Reeks 1

Oost-Vlaanderen

20/11/2019

Klik hier

Reeks 2

West-Vlaanderen

4/12/2019

Klik hier

Reeks 3

Antwerpen

6/11/2019

Klik hier

Reeks 4

Limburg

27/11/2019

Klik hier

Reeks 5

Vlaams-Brabant

13/11/2019

Schrijf onderaan in (rode knop 'Inschrijven')

Reeks 6

Oost-Vlaanderen

27/11/2019

Schrijf onderaan in (rode knop 'Inschrijven')

De infosessie doort GO! in Gent vindt plaats in lokaal GSCHC.0.006, gebouw C op de campus Schoonmeersen.

Lesgevers

Kristiaan Mannaert

Kristiaan Mannaert is leerkracht wiskunde-fysica-informatica en heeft 19 jaar ervaring in het secundair onderwijs als leerkracht en ICT-cöordinator. Hij is bovendien ook reeds 15 jaar aan de slag als lector informatica in de lerarenopleiding aan de UCLL.

Annick Van Daele

Annick Van Daele is lerarenopleider Informatica aan HOGENT en onderwijsbegeleider voor de Educatieve master in de wetenschappen en technologie aan de UGent. Ze heeft daarnaast ook 30 jaar ervaring als leerkracht informatica in het secundair onderwijs. Annick is tevens voorzitter en mede-oprichter van 2LinK2, de vakvereniging voor leraren informatica en STEM.

Kevin Van Eenoo

Kevin Van Eenoo is leerkracht informatica - techniek en werkt als praktijklector ICT in de lerarenopleiding aan HOGENT. Als ICT-ondersteuner en ELO-coördinator kunnen zijn collega’s met ICT-koudwatervrees of gerichte vragen steeds op zijn hulp en advies rekenen. Kevin is ook actief binnen 2LinK2, de vakvereniging voor leraren informatica en STEM.

Hoe inschrijven?

B20_IS31_CTE02

woensdag 27 november 2019 van 13:00 uur tot 16:30 uur

HoGent, Campus Schoonmeersen
V. Vaerwyckweg 1
9000 Gent

40