Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Module 4: Erkenning van de werkplaats + aanloopfase/Erasmus Duaal project

Module binnen het professionaliseringstraject trajectbegeleiding duaal leren

Inhoud

Tijdens deze sessie lichten we de erkenning van ondernemingen, de aanloopfase en het project Erasmus Duaal toe. We doorlopen het wettelijk kader, de erkenningsprocedure en -voorwaarden. Na deze sessie beschik je over alle kennis om de onderneming goed te informeren over en te begeleiden bij het indienen van een erkenningsaanvraag en het beheer van erkenningen en mentoren in het digitale loket werkplekduaal.be.

Leerlingen die in duaal leren willen stappen, maar niet de juiste attitudes hebben om te leren op de werkplek (lees: wel ‘arbeidsbereid’ maar niet ‘arbeidsrijp’), zullen een aanloopfase kunnen volgen. Je krijgt een beeld van wat er in de aanloopcomponent aan bod komt en hoe je er beroep kan op doen.

Daarnaast kunnen Vlaamse leerlingen die een duaal traject volgen (ook in BUSO) via het Erasmus Duaal-project (kortweg: ErasDu) deelnemen aan een werkstage van 2 weken in het buitenland.

Doelstellingen

Leraren en trajectbegeleiders:

  • inzicht laten verwerven bij het aanvragen van de erkenning van ondernemingen
  • inzicht krijgen in de structuur en de inhoud van een aanloopfase
  • inzicht krijgen over de werking en praktische organisatie van Erasmus Duaal.

Voor wie

  • Trajectbegeleiders (duaal leren)
  • Leraren (duaal leren)

Extra informatie

Het professionaliseringstraject duaal leren bestaat uit 10 modules. De deelnemer neemt aan minstens 5 modules deel. De kostprijs voor deelname aan het professionaliseringstraject bedraagt 150 EUR, ongeacht het aantal modules waaraan je deelneemt

Inschrijven doe je per module. 

Gelieve je laptop of tablet mee te brengen.