Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Afwijking op muisklik in FMIS Citrix omgeving (nieuw 2022)

« Terug naar het overzicht

Bij het gebruik van het FMIS in de server omgeving kan het zijn dat bepaalde knoppen niet reageren als er op wordt geklik of dat er een andere knop reageert in plaats van de aangeklikte.

De ervaring is dus een afwijking op de muis aanwijzing/kliks.

De oorzaak hiervan is de schaal van het 2de aangesloten beeldscherm of docking station wat aangesloten is en een 2de scherm mogelijkheid/aansluiting bezit.

De oplossing voor deze situatie is de schaalinstelling van beide schermen op dezelfde waarde plaatsen, de beste ervaring geeft om de instelling van het standaard scherm over te nemen voor het 2de aangesloten scherm. We kunnen ook het 2de scherm weglaten en dus niet aansluiten, dan vervalt het effect evenzeer.

Dit kan ingesteld worden in het menu 'beeldscherminstellingen wijzigen', dit vind je als onder start 'grootte' typt:

101.png

Vervolgens scrollen we naar beneden en zoeken we de volgende instelling:

102.png

Hier kiezen we voor de 'Geavanceerde schaalinstellingen' en verkrijgen we volgend scherm:

103.png


Hier vullen we onderaan de waarde in van ons standaard scherm, in mijn geval 125%, (we konden dit waarnemen op het vorige scherm door de selectie van beeldscherm 1 bovenaan en dan te kijken welke de instelling is. Hier bevestigen we deze waarde dmv de knop 'Toepassen' onderaan.

De regel is dat deze waarde voor alle schermen identiek dient te zijn om geen last te hebben van het afwijkende effect binnen de Citrix omgeving, dus je kan zelf bekijken welke waarde het beste werkt voor jou.

Er komt dan de vraag om alle applicaties af te sluiten en even uit en terug in te loggen om deze instelling van kracht te laten gaan.

Door deze instelling zal het niet meer voorkomen dat wanneer je een 2de scherm van een bepaald type zal gaan aansluiten dat je deze instelling moet aanpassen voor dat specifieke scherm en opnieuw de volgende keer omdat die instelling niet zal onthouden worden.

Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om deze waarde niet automatisch in te stellen en  dit keer per keer manueel te gaan aanpassen wanneer je last van dit effect hebt, dit kan zeker een betere werkervaring hebben in sommige specifieke schermopstellingen met een groot verschil tussen de verschillende schermen en hun eigenschappen.