Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Hoe filter ik een overzicht en exporteer ik een overzicht naar excel in het GO! FMIS webportaal? (nieuw 2022)

« Terug naar het overzicht

1. Hoe filter ik een overzicht en exporteer ik het naar Excel? 

3051.png

Binnen elk overzicht in het webportaal zien we identieke opties terugkomen, zoals te zien in bovenstaande afbeelding. We hebben enkele opties om binnen dit overzicht te gaan filteren tot een zo klein mogelijke verzameling en deze vervolgens te gaan exporteren naar een Excel bestand.

We kunnen eerst gaan filteren op één specifiek veld met een exacte waarde of een deelwaarde waarop gefilterd zal worden, we doen dit dmv (1) in de hoofding van deze kolom de waarde in te geven en op enter te drukken.

We kunnen ook de kolommen aflopend of oplopend gaan sorteren dmv op de hoofding van de kolom te klikken op het zwarte pijltje, er zal vervolgens een menu openen zoals te zien op de bovenstaande afbeelding (2).

We kunnen evenzeer een meer complexe filter maken dmv verschillende kolomfilters te combineren. We kunnen dit via het menu (3) bovenaan met de filtericonen:  

3052.png

We komen dan in een filteromgeving terecht waar we ook nog meer gegevens kunnen selecteren dan enkel deze die standaard in het overzicht beschikbaar waren.

 

2.    Extra kolommen toevoegen met bestaande informatie van objecten?

 

De tweede optie is het instellen van de beschikbare kolommen. De standaard weergave zoals je die nu ziet bij bv. de meldingen is maar een fractie
van de informatie die beschikbaar is. Deze functionaliteit bereiken we via het volgende icoontje boven het overzicht: 

 3053.png

Wanneer we hierop klikken zal er een detailscherm openen waar we links de beschikbare velden terugvinden en rechts de momenteel weergegeven velden en hun volgorde van weergave. We kunnen hier velden toevoegen of verwijderen en verschuiven in de volgorde. Een goede kennis van de gebruikte velden en samenhang van deze velden kan helpen om hier vlot aanpassingen in te kunnen doen, vraag gerust wat hulp aan de beheerder van dit systeem indien je hier in wil gaan aanpassen. De beheerder kan de standaard weer te geven velden in sommige gevallen ook definitief aanpassen.


3054.png