Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

In de kijker

EUROGUIDE

uitnodigingEUROGUIDE_rh.png

Het GO! stelt samen met de European Foundation for Democracy & Ceapire de 'Euroguide' voor. Dat is een handleiding ter preventie van radicalisering en polarisering bij jongeren. Deze handleiding wordt ondersteund door het 'Fonds voor interne veiligheid – Politie' van de Europese Unie. 

Bekijk de Euroguide hier. Daarnaast vind je hier ook een interactieve tool met een onlinetraining, e-learning en een quiz.

Fake news - compotdenken - polarisatie

​Onze samenleving wordt meer en meer geconfronteerd met fake news. Niet alleen sociale media dragen bij tot de verspreiding ervan, ook klassieke media en hun sites nemen valse nieuwsberichten over. Sociale media maken wel dat deze berichten uiterst snel verspreid worden en langer blijven rondzwerven. Iedereen, ook wij, kunnen valse berichten maken. Soms maken mensen ook valse berichten om de aandacht te trekken of om iets bij te verdienen. Daarnaast is er ook slechte propaganda en satire. Er zijn dus verschillende vormen van fake news en het wordt ook alsmaar moeilijker om te ontkrachten. Fake news is dus een verzamelnaam. De verschillende fenomenen van fake news vragen bijgevolg een andere aanpak.

Lees hier meer.

Webinar 'Omgaan met polarisatie in COVID-19-tijden'

Handleiding Diversiteit

Het GO! heeft een handleiding "Omgaan met etnische, culturele en levensbeschouwelijke diversiteit - een handleiding voor de GO! Onderwijsprofessional" ontwikkeld.

De bedoeling van deze handleiding is om scholen en hun onderwijsprofessionals te ondersteunen in het omgaan met etnische, culturele en levensbeschouwelijke diversiteit. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Vragen of bemerkingen over de handleiding diversiteit?

Neem contact op met Jan Fransen (jan.fransen@g-o.be) of Karin Heremans (karin.heremans@g-o.be).

Om je te abonneren op de virtuele ruimte 'Handleiding diversiteit' op Smartschool toont deze video hoe je dat doet.