Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Corona

<<< Update 27 mei - versoepelde voorwaarden voor lager onderwijs >>>

Het eerder gecommuniceerde maximumscenario blijft gelden voor het kleuter- en secundair onderwijs en voor het buitengewoon onderwijs:

  • Alle kleuters kunnen vanaf 2 juni voltijds herstarten zonder social distancing en met de klasgroep als contactbubbel.
  • Leerlingen van het 2e en 4e jaar secundair kunnen vanaf 2 juni 2 volle of 4 halve dagen per week les krijgen op school met social distancing, contactbubbels van 14 leerlingen en mondmaskers.
  • Het buitengewoon onderwijs kan in de mate van het mogelijke verder heropstarten naargelang de noden. Zij houden bij hun keuzes rekening met eventuele beperkingen op vlak van leerlingenvervoer.

Na bijkomend overleg met de experten van de GEES zijn er wel belangrijke wijzigingen voor het lager onderwijs. Daar kunnen alle leerjaren de lessen op school pas hervatten op vrijdag 5 juni, een pilootdag.

Opdat meer basisscholen veilig en doenbaar volledig kunnen heropstarten, versoepelen in dat onderwijsniveau vanaf dan de regels rond social distancing: de voorwaarde van 4 m2 per leerling vervalt en de klasgroep wordt de contactbubbel. Tussen leraar en leerlingen, tussen volwassenen onderling en op plaatsen waar groepen samenkomen, blijft 1,5 m afstand wel noodzakelijk.

Als school bepaal je evenwel nog altijd zelf, binnen de veiligheidsmaatregelen, welke uitbreiding voor jou haalbaar is, zowel qua heropstartende leerjaren, timing van de uitbreiding als het aandeel onderwijstijd op school.

Met deze definitieve maatregelen, die ook in het draaiboek zijn verwerkt, kan je met je team aan de slag om je herstartplannen op basis van je lokale risicoanalyse te finaliseren en ouders en leerlingen erover te informeren.

Update Onderwijs Vlaanderen van woensdag 27 mei 2020

Lees hier de update van Onderwijs Vlaanderen van 27 mei - uitbreiding heropstart - voorwaarden lager onderwijs versoepeld vanaf 5 juni.

De meest actuele richtlijnen en verduidelijkingen voor onderwijspersoneel vind je op de website van het departement Onderwijs en Vorming: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nl/coronavirus.  Hou hun nieuwsbrief en socialemediakanalen in de gaten.

Ondersteuning voor onze GO! professionals

Ook bij het GO! doen we al het nodige om de juiste informatie en ontwikkeld materiaal te bezorgen aan onze professionals. 

In de rubriek 'Draaiboeken' plaatsen we alle draaiboeken, adviezen en richtlijnen van niet-pedagogische aard. Preventie en veiligheid krijgen hierin vanzelfsprekend een centrale plaats.

In de rubriek Pedagogische ondersteuning vind je het pedagogisch ondersteuningsaanbod. Deze rubriek wordt ontwikkeld door de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!.

In de rubriek Veelgestelde vragen vind je de antwoorden op alle vragen die we ontvingen van GO! personeelsleden. Abonneer je op onze GO! nieuwsbrief en volg het GO! op Facebook, Twitter en Instagram om geen verdere informatie mis te lopen in deze crisistijd.

Nieuws