Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Corona

<<< Update 17 juni - Wat met volgend schooljaar? >>>

Traditiegetrouw ben je de komende weken niet alleen het einde van dit, maar ook de opstart van volgend schooljaar aan het voorbereiden. Uitgangspunt is dat de start zo normaal mogelijk kan verlopen. In september hebben immers de volledige volwassen bevolking en de oudste leerlingen de kans gekregen om zich te laten vaccineren. Dat betekent dat een maximale bezetting in het kleuter-, leerplicht-, deeltijds kunst- en volwassenenonderwijs alsook in internaten wellicht mogelijk is.

Zelfs zonder grote coronamaatregelen wordt schooljaar ‘21-‘22 het moment om lessen te trekken uit de coronacrisis én te blijven inzetten op kwalitatief digitaal onderwijs en gezonde binnenlucht. Thema‘s zoals leerachterstand, ventilatie, digitalisering, oog voor kwetsbare leerlingen,... zullen meer dan ooit centraal staan.

Het zonnige weer maakt op dit moment een mondmasker dragen moeilijker. Las daarom regelmatig een mondmaskerpauze in door met leerlingen meer naar buiten te gaan. Buiten hoeft een mondmasker niet, zolang intense fysieke contacten vermeden worden. Dit zowel in het basis als het secundair onderwijs. Lees wie wanneer een mondmasker moet dragen op school.

Via Schooldirect krijg je midden augustus een nieuwe update met richtlijnen om het nieuwe schooljaar organisatorisch veilig op te starten. Op dat moment is er meer zicht op de evolutie van de pandemie en de bereikte vaccinatiegraad. Zo kunnen de vakantieweken ook effectief een periode van welverdiende rust zijn voor directies en hun team.

Blijf ondertussen de voorzorgsmaatregelen tot het einde van het schooljaar goed opvolgen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zorgeloos kan genieten van de vakantie.

 

Heb je vragen over de coronamaatregelen in het onderwijs? Je kan elke weekdag tussen 8 en 17 uur terecht bij het callcenter corona van AGODI op het nummer 02 553 27 46. De FAQ op de Onderwijswebsite worden zo snel mogelijk aangepast.Lees hier het oudere coronanieuws.

De meest actuele richtlijnen en verduidelijkingen voor onderwijspersoneel vind je op de website van het departement Onderwijs en Vorming. Hou de nieuwsbrief en socialemediakanalen in de gaten.

Ondersteuning voor onze GO! professionals

Ook bij het GO! doen we al het nodige om de juiste informatie en ontwikkeld materiaal te bezorgen aan onze professionals. 

In de rubriek 'Draaiboeken' plaatsen we alle draaiboeken, adviezen en richtlijnen van niet-pedagogische aard. Preventie en veiligheid krijgen hierin vanzelfsprekend een centrale plaats.

In de rubriek Pedagogische ondersteuning vind je het pedagogisch ondersteuningsaanbod. Deze rubriek wordt ontwikkeld door de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!.

In de rubriek Veelgestelde vragen vind je de antwoorden op alle vragen die we ontvingen van GO! personeelsleden. Abonneer je op onze GO! nieuwsbrief en volg het GO! op Facebook, Twitter en Instagram om geen verdere informatie mis te lopen in deze crisistijd.


Nieuws