Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

PPGO! ideeënschriftje

Het GO! heeft eind 2015 - na een periode van tien jaar - zijn pedagogisch project vernieuwd. Versta daaronder: aangepast aan de geest van de tijd. Het PPGO! van vandaag streeft naar het samen leren samenleven op basis van respect, openheid, gelijkwaardigheid, oprechtheid, betrokkenheid en engagement, waarden die de bouwstenen vormen voor opvoeding tot actief burgerschap.

voorzijde van het PPGO! ideeënschriftje

Leerkrachten spelen een sleutelrol in het concreet toepassen en uitdragen van het PPGO!. Overal in de samenleving, maar op de eerste plaats op het werk, in het leslokaal, in hun contacten met collega's, leerlingen of cursisten en ouders zijn ze de ambassadeurs van de kernwaarden en basisprincipes uit het PPGO!. Elke leerkracht moet zich dus heel goed bewust zijn van waar het PPGO! precies voor staat.

Daarom dit schriftje, dat het GO! heeft laten maken om de professionals een hart onder de riem te steken. Persoonlijke ideeën, indrukken, dromen, plannen, ervaringen: je kunt het er allemaal in kwijt. De leuk getekende, frisse tussenbladen met citaten die naar het PPGO! verwijzen, kunnen je zeker inspireren voor je dagelijkse praktijk.

'Samen leren samenleven', onze nieuwe baseline, loopt als een rode draad door dit inspirerende schriftje, dat voortaan het PPGO! dagboek van elke leerkracht moet worden.    

Editie zomer 2016

Het ideeënschriftje kan in pakketjes van 10 stuks besteld worden bij Uitgeverij Politeia, onze partner in het GO! publicatiefonds.

Meer info en bestellen.