Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Kwaliteitszorg op school 2.0. Praktische kaders en handvatten

KnipselKwaliteitszorg2.0.PNG

Onderwijskwaliteit heeft vandaag meer dan ooit te maken met het ontwikkelen van elk talent, het vormen van de totale persoonlijkheid, de brede ontwikkeling van elk individu en het harmonieus samenleven in een voortdurend veranderende en superdiverse samenleving. Het is belangrijk dat elke school over deze ambitie waakt, haar goede praktijken hiertoe borgt en zichzelf steeds weer actief probeert te verbeteren. Dat boeiende proces heet kwaliteitszorg.

Dit boek levert de noodzakelijke bouwstenen waarmee je als team zelf een uniek kwaliteitszorgtraject bouwt voor jouw unieke school. In een dergelijk traject spelen veel factoren samen een rol: de beginsituatie van de school, de meest dringende noden, de dynamiek in het team, je eigen ervaring e.d. Dit boek legt niet enkel uit wat kwaliteitszorg is, je vindt er ook een concreet praktijkvoorbeeld, tips en waarschuwingen voor mogelijke valkuilen. Er wordt ook uitgelegd hoe je prioriteiten bepaalt en hoe je een schoolontwikkelingsplan opbouwt.

Het nieuwe R-OK spoort niet alleen onderwijsinstellingen maar alle onderwijsactoren aan hun bijdrage aan het realiseren van onderwijskwaliteit kritisch tegen het licht te houden. De succesvolle eerste editie van dit boek heeft daarom alvast een grondige update gekregen.

De tekst werd herwerkt door Wilfried De Rijck, medewerker van de PBD-GO!, in samenwerking met de PBD-werkgroep R-OK: Wendy Braeken, Regine Romaen, Sarah Bossaert, Katrien De Moor, Els Despeghel, Jimmy Dewandel, Els Gallin, Geert Van Aerschot, Hilde Vandeurzen en Fabienne Vanormelingen.

Meer weten?

Klik hier voor meer info en om te bestellen.