Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

ICE-model. Leidraad screening en intake voor duaal leren

Dit lijvige boek is het sluitstuk van het project 'DuLeGO!', waarvoor het GO! middelen ontving uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Samen met Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen ontwikkelde het GO! een leidraad en tools voor screening en intake bij duaal leren. Het ICE-model biedt hulp bij het peilen naar arbeidsrijpheid en -bereidheid bij leerlingen van het deeltijds onderwijs. ICE staat voor Intake, Casussen, Exploratie. Het al bestaande Kick-start (ook een ESF-project) van AP Hogeschool werd bijgestuurd en geïntegreerd in het ICE-model.

DuLeGO! pleit voor een zeer sterke onderwijsloopbaanbegeleiding in de tweede graad van het secundair onderwijs en heeft hiervoor een leidraad met opdrachten uitgewerkt. Ten slotte heeft DuLeGO! samen met zijn partners ook beleidsaanbevelingen geformuleerd.

Auteurs:

  • voor het GO!: Koen Bollaert (B&S), Lieve Dillen (POC), Annick Haesaerts (OOP), Ellen Van den Stock (OOP) en Jan Reymenants (coördinator CDO Heist o/d Berg);
  • voor AP Hogeschool: Herman Van de Mosselaer, Peter David, Gert Vanthournout.

Editie april 2017

'ICE-model. Ledraad screening en intake voor DUAAL LEREN' werd gerealiseerd met de steun van het Europees Sociaal Fonds, de Europese Unie en de Vlaamse overheid.

Meer info over het project op www.dulego.be.

Het boek kan je bestellen bij Uitgeverij Politeia.