Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

4.2 Breng wervingsgevoelige momenten in kaart

Op weg naar het bigbangmoment zijn er heel wat wervingsgevoelige momenten: momenten waarop ouders (en kinderen) actiever dan anders bezig zijn met de studiekeuze en schoolkeuze.

Een wervingsgevoelig moment is een tijdstip dat enkel voor jouw specifieke schoolomgeving relevant is:

  • een schoolbeurs georganiseerd door de stad of gemeente om ouders en kinderen te informeren en te helpen bij hun school- en studiekeuze. Het kan zinvol zijn om net daarvoor naar je doelgroep te communiceren;
  • (grote) evenementen in de stad of gemeente (bv. socioculturele activiteiten braderieën, kerstmarkten, shopzondagen,... ) kun je aangrijpen om meer aandacht te krijgen voor je schoolproject.

Globaal genomen volgt een school de volgende golven in communicatie. Deze golven zijn ook toepasbaar op een wervingscampagne. 
focus op merkbekendheid (je school bekend maken) - focus op merkwaardering (twijfelaars over de streep trekken) - focus op merkrelatie (ingeschrevenen aan jouw school binden).

communicatiegolven.png
Toch is het belangrijk om te weten dat het hier om een algemeen stramien gaat en dat elke school met haar eigen specifieke kenmerken en behoeften haar eigen weg dient uit te stippelen.

Jouw contactpersoon

Sandra van Maurik

huisstijlbegeleider, Beleid & Strategie