Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

GO! memorandum 2024-2029 en Eisencahier

cover memorandum 2024.JPGIn 2024 zijn er verkiezingen op diverse bestuursniveaus: in mei kiezen we nieuwe Europese, federale en regionale parlementen, in oktober doen we dat ook nog eens voor nieuwe provincie-, gemeente- en districtsraden. 

In aanloop naar verkiezingen stelt het GO! gewoontegetrouw een memorandum op met beleidsaanbevelingen voor de toekomstige Vlaamse Regering.

Het GO! kiest ervoor om zijn memoranda te laten groeien vanuit de praktijk. Onderwijsprofessionals, leerlingen en ouders beslissen dus mee wat erin komt te staan. Zo is het ook met dit memorandum, waarmee allen die eraan meewerkten een duidelijke koers willen uitzetten voor het toekomstige onderwijsbeleid van de Vlaamse Regering. 

De rode draad doorheen dit memorandum is ons engagement om te werken aan kwalitatief onderwijs. Vandaag en de komende jaren is er werk om die kwaliteit te verbeteren. Onze professionals in het leerplicht- én niet-leerplichtonderwijs, cursisten, leerlingen en hun ouders liggen wakker van een aantal uitdagingen voor die onderwijskwaliteit: de ontoereikende financiering, het personeelstekort en de werkbaarheid van de job, de staat van het patrimonium, de digitale transformatie, de hardnekkige ongelijkheid in onderwijskansen, de mate waarin onderwijs inspeelt op de specifieke onderwijsbehoeften en zorgvragen en de plaats van levensbeschouwing in ons neutraal onderwijs.

Het GO! memorandum bevat voorstellen aan de Vlaamse Regering om deze 7 speerpunten aan te pakken.

Het Eisencahier is een verkorte versie ervan met de focus op 4 prioritaire eisen.

Lees je liever van papier? Vraag een gedrukt exemplaar aan via communicatie@g-o.be.