Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Week van de Actieve Burger

Helaas kan de 'Week van de actieve burger' die we planden van 4 tot 8 mei dit jaar niet doorgaan. Door de bestrijding van het coronavirus hebben scholen andere bekommernissen vandaag.


Toch is het thema 'burgerschap' vandaag heel actueel. Iedereen wordt aangesproken op zijn burgerzin om thuis te blijven en er samen voor te zorgen dat zwakkere mensen niet besmet geraken.

Mooi is ook dat we in deze moeilijke tijden veel warme initiatieven zien ontstaan, opgezet door burgers en scholen die actief burgerschap heel zichtbaar maken. Boodschappen doen voor je buren, mondmaskers maken, tekeningen maken en brieven schrijven aan bewoners van woonzorgcentra, een tuin ter beschikking stellen om te spelen, applaudisseren voor hulpverleners, ... zijn enkele manieren om te helpen. Doet jouw school ook iets om mensen een hart onder de riem te steken? Laat het ons dan zeker weten via communicatie@g-o.be. Dan maken we er misschien een artikel over. Gebruik op sociale media #actiefburgerschap dan kunnen we jullie mooie voorbeelden terugvinden.

Natuurlijk kan je school ook op een later moment een activiteit organiseren in het kader van actief burgerschap of ermee aan de slag gaan in de klas/schoolpraktijk. Voor ondersteuning kan je terecht bij de collega's van de pedagogische begeleidingsdienst. Je kan hen contacteren via e-mail: leerlijnburgerschap@g-o.be.

Meer info en inspiratie vind je op Smartschool in de virtuele ruimte PBD GO! Burgerschap bij de Vak- en niveauoverschrijdende thema's.

Volgend jaar krijgen we ongetwijfeld een nieuwe kans!