Infosessies

​Infosessies 'duaal leren in de proeftuin' voor directies en middenkader – januari 2018

Eind 2017 besliste de Vlaamse Regering om de invoering van het decreet duaal leren met een jaar uit te stellen. Dat betekent echter niet dat er dit en volgend jaar wordt stilgezeten. Er komt een uitbreiding van de proeftuin 'Schoolbank op de werkplek', waardoor de informatie gegeven tijdens de infosessies van oktober 2017 niet langer actueel is.

In de loop van de maand januari 2018 vonden 3 infosessies plaats om geïnteresseerde scholen of centra op weg te helpen die overwegen om op 01/09/2018 een duale opleiding in het kader van de proeftuin aan te bieden.

Hieronder kan je de powerpoint van de infosessies terugvinden, evenals een overzicht van de mogelijke overeenkomsten en de duale opleidingen (stand van zaken 29/01/18).

Regionale infosessies over duaal leren - oktober 2017

Sinds vorig schooljaar verkennen verschillende scholen 'duaal leren' in een proeftuin. Met het decreet zal duaal leren een volwaardige leerweg binnen het secundair onderwijs worden.

Op 3 regionale infosessies in oktober 2017 werd hier een stand van zaken over gegeven door de inhoudelijke experten uit het Huis van het GO! .

Hieronder kan je het "draaiboek vormgeven aan een opleiding duaal leren" en de power points van de 3 infosessies terug vinden. Opgelet, sommige informatie is niet langer actueel.