Brussel voor scholen

Brussel is meer dan de Grote Markt, het Atomium of Molenbeek in het nieuws. Wil je je klas een paar boeiende aspecten van een veelzijdige grootstad op mensenmaat laten zien? Bekijk het vernieuwde Nederlandstalige aanbod voor scholen van de stad op 'Brussel voor scholen'.

​Ook in Vlaanderen is de wijde wereld al langer dan sinds gisteren binnengedrongen. Bijna in elke gemeente wonen intussen mensen die van heinde en ver hier terecht zijn gekomen. Daar weten jongeren dus ook wel iets van wat er leeft buiten Vlaanderen. Tv en Internet zijn overal. Toch blijft het een boeiende ervaring om leerlingen ook eens lijfelijk met een echte melting pot als Brussel te laten kennismaken. Een grootstad in miniformaat met een buitengewone mix van culturele invloeden en organisaties. Je vindt er onze parlementen, je vindt er heel veel kunst, je vindt er een stukje Congo en nog heel wat parels art nouveau. Ontdek het allemaal op de gloednieuwe website Brussel voor scholen, hét startpunt voor een klasuitstap naar Brussel.

Hierop presenteert Muntpunt het aanbod van Nederlandstalige stadsverkenningen in Brussel, specifiek voor scholen.

Leerkrachten van het lager en secundair onderwijs kunnen er stadsverkenningen terugvinden per graad en per vak of thematiek. Je vindt er makkelijk te combineren bezoeken aan musea, monumenten of instellingen, en praktische tips voor een Brusselbezoek.

Daarnaast is er ook een wedstrijd, waarbij tien klassen kans maken op een gratis stadsverkenning naar keuze. De hoofdwinnaar kan een hele dag mee naar Brussel, inclusief vervoer, stadsverkenning en museumbezoek.

Om deel te nemen aan de wedstrijd kunnen leerkrachten tips terugvinden in het promofilmpje, en binnenkort ook op de Facebookpagina