Bruggen bouwen tussen secundair en hoger onderwijs

De overgang van secundair naar hoger onderwijs is voor jongeren een belangrijk scharniermoment in hun onderwijsloopbaan. Met deze studiedag wil de Vlaamse Onderwijsraad de dialoog tussen secundair en hoger onderwijs hierover versterken. Kennis delen en van elkaar leren staat centraal. Brussel 24 oktober 2018.

De focus van de studiedag is de begeleiding van jongeren bij de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs. Hoe gebeurt dit? Hoe kijken beide onderwijsniveaus hiernaar? Wat zijn de uitdagingen?

Interesse in een bijdrage?

Ben je betrokken bij een initiatief rond onderwijsloopbaanbegeleiding en studiekeuze waarin samengewerkt wordt tussen het secundair en hoger onderwijs? Wil je graag je ervaringen delen, feedback krijgen en contacten leggen?

We zoeken naar kleine en grote initiatieven (voor een postersessie of een korte presentatie tijdens een van onze parallelsessies) die inzetten op de complementariteit tussen secundair en hoger onderwijs en die leerlingen begeleiden in het maken van een zachte of vlotte overgang naar het hoger onderwijs. Bezorg uiterlijk 5 juli 2018 een korte beschrijving van je praktijk via dit formulier.

woensdag 24 oktober 2018

Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 – Brussel

10u – 16u met een afsluitende receptie

Doelpubliek:

medewerkers onderwijs- en studentenbeleid, clb-medewerkers, studiekeuzebegeleiders, pedagogische begeleiders, schoolverantwoordelijken (directeurs, middenkader), opleidingsverantwoordelijken hoger onderwijs.

Programma en mogelijkheid tot inschrijving vanaf eind augustus op deze website

Deze studiedag is een initiatief van het Vlor-overlegplatform Studiekeuze van secundair naar hoger onderwijs.