Nascholing intervisie voor zorgcoördinatoren en leerlingenbegeleiders

Heb je interesse in supervisie of intervisie als begeleidingsvorm? Ben je op zoek naar specifieke methodieken om mensen te laten groeien, reflecteren en ontwikkelen? Wil je jouw vaardigheden als (beginnend) intervisor verder exploreren, ontwikkelen en oefenen? Dan is deze nascholing vast en zeker iets voor jou.

Supervisie en intervisie zijn begeleidingsvormen die mensen stimuleren in hun ontwikkeling binnen hun opleidings- of werkcontext. Je doet bij beide vormen een beroep op collega’s om mee te denken over persoons- en functiegebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werkcontext. Op het niveau van de organisatie zijn het krachtige instrumenten die de deskundigheid verhogen en de onderlinge samenwerking versterken. Het kan dus zeer nuttig zijn om deze technieken onder de knie te krijgen en in het werkveld toe te passen. 

Tijdens deze driedaagse ga je ervaringsgericht te werk. We hanteren het principe van train de trainer en je leert stil te staan bij de manier waarop je je collega’s zelf wil gaan begeleiden. Je brengt ook zelf thema’s aan en beïnvloedt daarmee ook het programma. Opgelet, deze sessie is vooral bedoeld voor zorgcoördinatoren en leerlingbegeleiders van het basis-en secundair onderwijs.