CO-LAB: samenwerkend leren en lesgeven in de praktijk

Doeltreffend kunnen samenwerken is een erg waardevolle vaardigheid. Zeker in de 21e eeuw. Maar het aanleren aan kinderen, en dat op een manier die dat samenwerken zelf in de praktijk brengt, is iets wat voorlopig nog te weinig in onze scholen gebeurt. Met CO-LAB kan je daar verandering in brengen.

CO-LAB is een project van European Schoolnet (www.eun.org ) waarbij leerkrachten en beleidsmakers de kans krijgen om hiermee te experimenteren en beter te begrijpen wat samenwerkend leren en lesgeven in de praktijk en in het beleid betekent. Het GO! is partner bij dit project.

Het project wil lerarenopleiders, studenten in de lerarenopleiding en leerkrachten van over heel Europa opleiden hoe ze samenwerkend leren en lesgeven kunnen integreren in hun 21e eeuwse klas via een online training van experts en collega's (een MOOC) die openstaat voor iedereen en in oktober 2016 een eerste keer werd georganiseerd. Deze onlinecursus kan nog steeds geconsulteerd worden op de European Schoolnet Academy.

Maar nu wordt de onlinecursus hernomen en ze start op 25 september. Wie de cursus volgt krijgt feedback, komt in contact met collega‚Äôs in verschillende Europese landen en krijgt na afloop een certificaat. De voertaal is Engels.

Meer informatie op: