Projectoproep Fonds Aurore Ruyffelaere

Werk je op school aan herinneringseducatie? Dan kan je hiervoor financiële steun krijgen van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Voor scholen BaO en SO (BSO en BuSO) in West- en Oost-Vlaanderen.

Waarover gaat het?

Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis aan het GO! atheneum erg begaan met herinneringseducatie.

Het Fonds Aurore Ruyffelaere heeft als doelstelling herinneringseducatie op de agenda te plaatsen en projecten over dit thema te ondersteunen. Het inzicht is belangrijk maar vooral ook een actief engagement tegen alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie. Daarbij vormen de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederschap een moreel kompas.

Voor wie?

De indiener van het project is een basis- of secundaire school uit Oost- of West-Vlaanderen van om het even welk onderwijsnet . Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO (B-stroom, 2e en/of 3e graad BSO) en/of BuSO en voor het basisonderwijs kunnen enkel klassen van het 5e en 6e leerjaar een project indienen.

Timing

Indienen tot en met 28/09/2017
Bekendmaking selectie 18/10/2017

Financiële steun

tot € 500

Meer details over de projectoproep vind je hier hier.

Andere interessante projectopreoep?

Op de website van de Koning Boudewijnstichting vind je nog meer interessante projectoproepen. Ga eens grasduinen.