Leren denken als een computer

Computers zijn meer dan ooit alomtegenwoordig. Dat vraagt om mensen die computers begrijpen en kunnen aansturen. Jongeren van vandaag kunnen zich maar beter bekwamen in de skills die dat mogelijk maken. Op de conferentie 'Taccle 3: coding' op 6/10 kom je te weten welke kant het wat dat betreft op moet in ons onderwijs.

Op 6 oktober organiseert het GO! in het Vlaams Parlement de conferentie 'Taccle 3: coding', de slotconferentie van het Taccle 3-project.

Niet zomaar een conferentie over "programmeren". Taccle 3: coding gaat over computational thinking, leren denken als een computer, één van de vaardigheden die leerlingen in de 21e eeuw nauwelijks nog zullen kunnen missen.

Niks voor jou? Schrikt de titel je af? Dan heb je een reden temeer om te komen dromen, durven maar vooral doen. Je zal meteen merken dat je hier echt geen informaticus moet voor zijn.

Ben je een leerkracht BaO of eerste graad SO en wil je ontdekken waarom computational thinking zo belangrijk is, dan mag je deze conferentie zeker niet aan je neus voorbij laten gaan. Behalve enkele inspirerende sprekers en verrassende workshops zullen ook leerlingen aanwezig zijn die de theorie van computational thinking zullen omzetten in de praktijk. Bovendien is de conferentie niet alleen gratis, deelnemers krijgen ook nog een leuk aandenken mee dat ze achteraf in de klas kunnen gebruiken om aan het programmeren te gaan.

Wil je als leerkracht al met één voet in de toekomst staan en straks je leerlingen ten volle kunnen ondersteunen bij hun computational thinking, schrijf je dan gauw in voor deze boeiende en leerrijke conferentie, want er zijn slechts 200 plaatsen.

>>> Inschrijven kan je hier

In een notendop:

Wanneer?
6 oktober 2017 van 9 tot 16 uur.

Waar?
Vlaams Parlement

Sprekers
Matti Tedre en Pauline Maas

Prijs?
Gratis (Maar: Wie niet komt opdagen wordt een bijdrage van 40 euro gefactureerd voor gemaakte kosten door de organisatie!)

BYOD
Breng je eigen laptop/tablet/smartphone mee en ga meteen aan de slag in de workshops.

Programma

Het volledige programma vind je hier.

 

Taccle 3 small.jpgErasmus+.jpg