Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

LO in BaO : basisbewegingen bij kinderen (+8 jaar)

LO in BaO : basisbewegingen bij kinderen (+8 jaar)

Inhoud

Bewegingsopvoeding wil bijdragen aan een optimale brede motorische ontwikkeling als belangrijk onderdeel van de persoonlijkheidsontwikkeling.

In het leerplan Lichamelijke Opvoeding ligt een belangrijke klemtoon op het opdoen van ervaringen in de verschillende basisbewegingen door het aanbieden van uitdagende bewegingssituaties in complexere bewegingssituaties zonder accent op het sportspecifieke of sporttechnische.

Deze sessie zet in op:

  • de basisvaardigheden (stappen en lopen, sluipen en kruipen, klauteren en klimmen, balanceren, springen en landen, zwaaien, roteren en omgekeerde houdingen) die evolueren naar
  • vaardigheden die specifiek zijn voor sport- en spelvormen (rollen, werpen en vangen, slaan, trappen, dribbelen, heffen en dragen, trekken en duwen).

Aan de hand van praktijkvoorbeelden concretiseren we de inhouden van het leerplan. 

Doelstellingen

  • Je kunt een variatie aan didactische werkvormen inzetten om kinderen oplossingen te laten zoeken voor bewegingsproblemen.
  • Je kunt een graduele opbouw in de basisvaardigheden in de lessen bewegingsopvoeding implementeren.
  • Je kunt sport-en spelvormen aanbieden met nadruk op het beheersen van basisvaardigheden los van sportspecifieke technieken.

Voor wie

Basisonderwijs

  • leraren 2e en 3e graad

Deelnemers moeten een onderwijskwalificatie hebben van leraar kleuteronderwijs, lager onderwijs of leraar secundair onderwijs, lichamelijke opvoeding.

Extra informatie

Zorg zelf voor een lunchpakket.

Na deze opleidingsdag krijg je ook het attest 'Multimovebegeleider' en de lesmap 'Multimove voor kinderen'.  Dat verklaart de 30 euro extra tegenover onze vaste dagprijs van 70 euro.