Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Leren met beelden

Inhoud

Wil je graag fotografie gebruiken in je les? En niet alleen als een muzisch vak maar ook in de lessen wiskunde of zinsbouw?
Sinds enkele jaren geeft de fotografe Evy Raes workshops aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Via leuke opdrachten leert ze kinderen spreken met beelden in culturele centra, musea en scholen. Ze leidt ook leerkrachten op om vakoverschrijdend aan de slag te gaan met fotografie.


Tijdens deze sessie krijg je inzichten, concrete voorbeelden en tips & trics om fotografie in je les te gebruiken. Daarvoor heb je geen tientallen fototoestellen of duur materiaal nodig. Met eenvoudige toepassingen ontdek je hoe je fotografie in je lessen kunt integreren.

Voorkennis van fotografie is niet vereist. Je gaat zelf aan de slag met het fototoestel en voert een les (gelinkt aan wiskunde, wereldoriëntatie, zinsbouw,...) uit in groep.


Na deze sessie kun je fotografie gebruiken in al je lessen, ook bijvoorbeeld wiskunde en wereldoriëntatie. Kinderen zijn enthousiast wanneer ze fotografie gebruiken want dan spreken ze hun eigen beeldtaal. Via concrete voorbeelden leer je ook de taal van de kinderen spreken.

Nu al nieuwsgierig? Neem een kijkje op: www.beeldindeklas.be 

Doelstellingen

  • Je kunt een introductie geven aan kinderen over het gebruik van de camera (basisprincipes).
  • Je kunt simpele creatieve toepassingen uitvoeren met fotografie.
  • Je kunt aan de slag met fotografie in je klas met beperkte middelen.

Voor wie

Basisonderwijs

  • leerkrachten
  • ICT-verantwoordelijken
  • zorgcoördinatoren

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd om deze nascholing te volgen in het Huis van het GO!?  Laat het ons dan weten via dit formulier: https://goo.gl/forms/3CFB0PAxiQ57CdDS2 

BYOD (Bring Your Own Device): breng je tablet, laptop of smartphone mee (indien mogelijk).

Deze nascholing maakt deel uit van het Traject media:

Visie op media en concrete toepassingen

Participeren aan sociale netwerken:

Een boodschap creatief en aantrekkelijk overbrengen aan anderen: