Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Een leerling of ouder vraagt informatie over studeren in een ander (Europees) land, waar kan ik terecht?

« Terug naar het overzicht

Op de portaalsite PLOTEUS vindt u informatie over leermogelijkheden op alle onderwijsniveaus in de Europese ruimte. Die informatie wordt aangevuld met een beschrijving van nationale onderwijs- en opleidingsstelsels, Europese uitwisselingsprogramma's en huisvestingsmogelijkheden in het land van uw keuze. Deze portaalsite maakt maximaal gebruik van bestaande informatie. Voor Vlaanderen komt u dus af en toe op de website van het departement Onderwijs terecht.

PLOTEUS: studeren in de Europese ruimte : http://ec.europa.eu/ploteus   

GO strange website van JINT over op eigen houtje in het buitenland studeren:
www.gostrange.be

Praktische info ivm studeren in bet buitenkland op de website van het departement Onderwijs:
www.ond.vlaanderen.be/Infolijn/faq/buitenland/default.htm

op www.kamiel.info staat praktische info rond niet-onderwijsaspecten bvb. i.v.m. de kinderbijslag

Als de betrokken leerling in België ingeschreven blijft in het bevolkingsregister, dan moet die leerling blijven voldoen aan de Vlaamse leerplicht, anders gelden de wetten van het land waar hij of zij verblijft.

Als de leerling maar voor een deel van het schooljaar naar het buitenland gaat dan moeten vooraf sluitende afspraken gemaakt worden (via een leerovereenkomst bvb te ondertekenen door beide scholen en de ouders/lln) over welke vakken in het buitenland gevolgd worden, hoe dit geëvalueerd wordt en welke bijkomende vakken (bvb via smartschool) nog moeten gevolgd worden. Op basis hiervan kan de delibererende klassenraad dan een beslissing nemen.